Cinci migranţi irakieni şi iranieni, ascunşi printre bagaje într-o remorcă, la Nădlac

Patru migranţi irakieni, între care un copil, şi un iranian au fost găsiţi ascunşi printre bagaje într-o remorcă, la Nădlac. Migranţii încercau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

129 afișări
Imaginea articolului Cinci migranţi irakieni şi iranieni, ascunşi printre bagaje într-o remorcă, la Nădlac

Cinci migranţi irakieni şi iranieni, ascunşi printre bagaje într-o remorcă, la Nădlac

Cetăţeanul român Marinel N., în vârstă de 45 de ani, din Gorj, s-a prezentat, în noaptea de joi spre vineri, la PTF Nădlac II - Csanadpalota, pentru a ieşi din România, conducând o autoutilitară care avea o remorcă acoperită cu prelată, ambele înmatriculate în Norvegia.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că în partea din faţă a remorcii acoperite cu prelată erau ascunse, printre bagaje, cinci persoane, doi bărbaţi, două femei şi un minor.

Din primele verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni (două femei,un bărbat şi un minor) şi un bărbat iranian, cu vârste cuprinse între 9 şi 45 de ani. Toţi au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului român, pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citeşte şi: ŞTIRILE MEDIAFAX

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici