Cinci mii de CV-uri depuse pentru 500 de locuri de muncă la o fabrică de cablaje din judeţul Gorj

Producătorul de cablaje Sumitomo va deschide, în luna aprilie, prima fabrică în judeţul Gorj, iar pentru primele cinci sute de posturi scoase la concurs au fost depuse deja cinci mii de CV-uri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1836 afișări
Imaginea articolului Cinci mii de CV-uri depuse pentru 500 de locuri de muncă la o fabrică de cablaje din judeţul Gorj

Cinci mii de CV-uri depuse pentru 500 de locuri de muncă la o fabrică de cablaje din judeţul Gorj

Firma japoneză Sumitomo, care are puncte de lucru în Drobeta-Turnu Severin şi în Caransebeş, va înfiinţa, în aprilie, o nouă secţie de producţie a cablurilor electrice pentru autoturisme în judeţul Gorj.

Aceasta va fi deschisă în incinta fostei fabrici de mobilă din Târgu-Jiu.

Pentru început au fost scoase la concurs 500 de posturi, urmând ca până la finele anului să fie înfiinţate 1.500 de locuri.

Până acum, cinci mii de oameni şi-au depus CV-urile.

”De marţi au început recrutarea. Ei vor începe angajările de săptămâna viitoare, marţi au venit şi au făcut o selecţie, miercuri au efectuat analizele medicale şi urmează să fie încadraţi de luni la Severin şi la Caransebeş. Aceşti oameni vor fi pregătiţi pentru deschiderea de la noi, din aprilie, să se specializeze. Sunt în jur de 25 de oameni încadraţi acum, rapid, care vor fi formaţi pentru ca, la rândul lor, să îi formeze pe alţii. Sediul va fi la Rostramo, dar noi le punem la dispoziţie spaţiul, la AJOFM, pentru recrutări. Ei anunţă oamenii care şi-au depus CV-urile şi noi pregătim spaţiul. Sunt în jur de cinci mii de cereri”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, Romeo Chiriac.

În prezent, în evidenţele AJOFM Gorj există doar 90 de posturi vacante pentru cei aproximativ 10.000 de şomeri înregistraţi în judeţ la sfârşitul lunii decembrie.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu susţin, însă, că au purtat negocieri cu reprezentanţii unor firme care ar dori să înfiinţeze locuri de muncă în municipiu.

”Suntem în continuare în discuţii cu încă două societăţi comerciale care şi-au exprimat intenţia de a dezvolta aceleaşi domenii de activitate, deci tot componente auto, piese auto sau cablaje auto. Este vorba despre o societate din Franţa şi una din Piteşti. Vom continua discuţiile aşa cum am procedat şi cu această firmă care, după aproape un an şi jumătate, a acceptat şi a început investiţia la care vor fi deja, în luna aprilie, primii 500 de angajaţi, iar până la sfârşitul anului vom avea în jur de 1.500 de angajaţi. Speranţa noastră este ca fiecare dintre ele să deschidă puncte de lucru la Târgu-Jiu. Ne dorim ca orice investitor să primească aceeaşi atenţie, deschidere, să aibă garanţia că odată veniţi aici vor avea şi susţinerea autorităţilor locale, dar şi forţa de muncă pe care şi-o doresc. S-au depus în jur de 5.000 de CV-uri care au fost deja preluate de societatea care dezvoltă deja la Rostramo”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu.

Din cei 10.095 de şomeri înregistraţi în Gorj, doar 3.603 sunt indemnizaţi. Rata şomajului este, în prezent, 7,34 %.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici