Şase protestatari din Capitală au fost duşi la spitale, alţi 10 au primit îngrijiri la Universitate

Şase protestatari din Capitală au fost duşi la spitale, printre care şi o tânără care a consumat etnobotanice, iar alţi zece au primit îngrijiri la Universitate, cinci tineri având probleme oftalmologice după ce un manifestant a folosit un spray cu piper.

143 afișări
Imaginea articolului Şase protestatari din Capitală au fost duşi la spitale, alţi 10 au primit îngrijiri la Universitate

Cinci persoane au primit îngrijiri medicale la Universitate, două fiind transportate la spital (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABI) a fost solicitat în Piaţa Universităţii până la ora 23.30 pentru şase cazuri. Este vorba despre o tânără de 15 ani căreia i s-a făcut rău şi a fost transportată la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu, o persoană cu dureri abdominale, dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, un caz de traumatism cranian şi două de leşin, care au primit îngrijiri în Piaţa Universităţii, precum şi o tânără care consumase etnobotanice şi care a fost dusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat agenţiei MEDIAFAX managerul SABI, doctorul Alis Grasu.

De asemenea, echipajele SMURD Bucureşti au intervenit în trei cazuri de leşin şi un astm bronşic, cei trei fiind transportaţi la SUUB. Medicii au fost solicitaţi şi pentru un bărbat căruia i s-a făcut rău, dar acesta consumase băuturi alcoolice.

După orele 23.00, SMURD a fost solicitat pentru cinci persoane, care au avut nevoie îngrijiri medicale după ce un protestatar a folosit un spray cu piper, multe persoane acuzând suferinţe oftalmologice.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat luni în Piaţa Universităţii. Manifestanţii au început să se adune la Universitate în jurul orei 14.00, a patra zi de proteste din Capitală încheindu-se după aproximativ zece ore.

Jandarmii au dus la secţii de poliţie 113 persoane, după ce asupra lor au fost găsite cuţite, bastoane telescopice, şurubelniţe, un pistol cu bile, droguri, lanţuri şi pietre, ultimele 40 fiind ridicate de jandarmi pentru că vroiau să blocheze carosabilul în zona magazinului Cocor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici