GALERIE FOTO Circa 10.000 de persoane aşteptate la ”Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, cel mai mare târg apicol

Circa 10.000 de persoane sunt aşteptate, sâmbătă şi duminică, la ”Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, cel mai mare târg apicol din România la care participă circa 150 de producători, expozanţi şi invitaţi din aproape 20 de ţări, între care Japonia sau Finlanda, potrivit organizatorilor.

560 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Circa 10.000 de persoane aşteptate la ”Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, cel mai mare târg apicol

GALERIE FOTO Circa 10.000 de persoane aşteptate la ”Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, cel mai mare târg apicol

Şi în acest an ”Sărbătoarea Mierii” va avea cele trei secţiuni consacrate – program artistic, comunicări ştiinţifice şi business, respectiv târgul cu vânzare pentru produse apicole, miere şi produse apiterapeutice, produse tradiţionale româneşti sau certificate ecologic.

Victor Mateş, managerul unei companii procesatoare de miere din Blaj şi iniţiatorul manifestării, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la ediţia din acest an organizatorii au încercat să vină cu noutăţi pentru toţi participanţii, fie că sunt doar simpli vizitatori, fie producători interesaţi de ultimele descoperiri tehnice în acest domeniu sau dornici de schimburi de experienţă cu colegii lor din alte ţări.

Pe parcursul celor două zile, pe scena amplasată în Piaţa 1848 din Blaj, au loc numeroase concursuri pentru apicultori, iar organizatorii au pregătit şi surprize pentru doamnele şi domnişoarele participante. Copiii vor primi din partea sponsorilor îngheţată, dulciuri şi premii, iar pe scenă va fi organizat un spectacol special pentru ei.

În cursul serii de sâmbătă va avea loc şi spectacolul în aer liber pentru tineret. De la ora 18.30 vor susţine recitaluri Ravy, The Boulevard, Gina Pop şi, capul de afiş al spectacolului, Mihail.

Din program fac parte conferinţe pentru apicultori, concursul ”Apicultorul meseriaş”, spectacol folcloric şi tombole.

La eveniment participă reprezentanţi de firme apicole din aproape 20 de ţări, între care Austria, Bulgaria, Croaţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Turcia, Ucraina sau Ungaria, potrivit organizatorilor.

În acest an, pentru a treia oară în istoria „Sărbătorii Mierii”, va fi organizat concursul pentru desemnarea noii Miss „Regina Mierii”. Aceasta este aleasă o dată la patru ani, similar cu perioada desemnării Reginei Matcă într-un stup de albine.

Pentru organizarea evenimentului, Consiliul Local Blaj a alocat, din bugetul local, suma de 25.000 de lei. Sâmbătă şi duminică sunt instituite restricţii de circulaţie, circulaţia rutieră fiind interzisă pe străzile Piaţa 1848, Astra, Timotei Cipariu, Petru Pavel Aron şi Mitropolit Vancea.

Citeşte şi: Magazinul ANAF

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici