Avocatul lui Doru Boştină: Nu au fost dispuse măsuri asiguratorii şi nici ridicate valori sau bunuri

Avocatul lui Doru Boştină, Georgiana Teodorescu, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX că împotriva acestuia nu a fost dispusă nicio măsură asiguratorie şi nici nu au fost ridicate valori, bunuri sau bani de la domiciliul acestuia.

617 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Doru Boştină: Nu au fost dispuse măsuri asiguratorii şi nici ridicate valori sau bunuri

Doru Bostina (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Împotriva domnului Doru Boştină nu s-a dispus nicio măsură asiguratorie şi nici nu au fost ridicate valori, bunuri sau bani de la domiciliul acestuia", a transmis avocatul.

Anterior, surse judiciare afirmau că aproximativ 98.000 de lei şi trei kilograme de aur ce aparţin avocatului Doru Boştină ar fi fost puse sub sechestru de autorităţi , în dosarul de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Aceleaşi surse mai susţineau că avocatul ar fi predat oamenilor legii suma de 45.000 de lei, pentru a dovedi faptul că doreşte să-i ajute în recuperarea prejudiciului.

Avocatul Doru Boştină a fost arestat, vineri, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

Instanţa a mai dispus arestarea lui Alexandru cucu şi lui Mihai Tutopica, în timp ce pentru Mihai Răducanu a hotărât cercetarea în arest la domiciliu, în acelaşi dosar.

Decizia de vineri a CAB poate fi contestată la instanţa supremă.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti i-au reţinut pe cei patru, după ce, joi dimineaţă, poliţiştii au făcut 18 percheziţii în Bucureşti şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa lui Doru Boştină şi la locuinţele altor persoae din Bucureşti şi Corbeanca, precum şi la cabinetul de avocatură al lui Boştină.

Într-un comunicat transmis joi dimineaţă, Poliţia Română anunţa că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, desfăşoară o operaţiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul IT şi al consultanţei, astfel că au avut loc 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa la 16 persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

"Una dintre societăţile comerciale care ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale este o casă de avocatură din municipiul Bucureşti", mai preciza Poliţia Română.

Boştină şi Asociaţii a precizat, vineri, că Doru Boştină nu mai este asociat în cadrul casei de avocatură, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucureşti, astfel că activitatea casei de avocatură nu este afectată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici