CNAS anunţă testări genetice şi tratamente personalizate pentru pacienţii cu cancer

Pacienţii cu afecţiuni oncologice ar putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate, a anunţat, marţi, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care ia în calcul testarea genetică pentru stabilirea schemelor de tratament.

1212 afișări
Imaginea articolului CNAS anunţă testări genetice şi tratamente personalizate pentru pacienţii cu cancer

CNAS anunţă testări genetice şi tratamente personalizate pentru pacienţii cu cancer

Potrivit unui comunicat transmis marţi de CNAS, proiectul de contract – cadru pentru următorii patru ani prevede măsuri care să faciliteze accesul pacienţilor la servicii medicale. Printre aceste măsuri se numără şi realizarea unui pachet de servicii integrate pentru pacienţii cu cancer, care să asigure, pe lângă tratamente, şi un acces mai bun la serviciile de monitorizare necesare.

În condiţiile în care incidenţa afecţiunilor oncologice este în creştere, sistemul de sănătate din România va pune accent pe depistarea şi tratarea bolilor grave, care au costuri mari de îngrijire, potrivit CNAS.

Conducerea CNAS ia în calcul introducerea testării genetice pentru stabilirea schemelor terapeutice personalizate, care cresc rata de răspuns a pacienţilor la tratamente”, anunţă CNAS în comunicatul citat.

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat că industria farmaceutică a venit cu propuneri de susţinere a costurilor testărilor genetice, pentru stabilirea schemei de tratament.

„Am primit propuneri din partea industriei farmaceutice, care doreşte să vină în sprijinul pacienţilor prin susţinerea costurilor testărilor necesare pentru stabilirea tratamentului personalizat. Este o idee foarte bună şi căutăm soluţii pentru a fi pusă în practică. Este o abordare pe care aş dori să o aplicăm în cazul tuturor afecţiunilor oncologice, pentru a asigura tratamente ţintite tuturor pacienţilor din Programul Naţional de Oncologie”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Taguri:
cnas,
cancer,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici