CNCD a amânat, la cerere, analiza asupra declaraţiilor premierului Dăncilă referitoare la autism

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va lua în discuţie marţi, 27 februarie, cazul privind declaraţiile Vioricăi Dăncilă prin care i-a numit ”autişti” pe europarlamentarii români care dezinformează. Premierul a depus un punct de vedere, iar moderatorul emisiunii a cerut amânarea.

398 afișări
Imaginea articolului CNCD a amânat, la cerere, analiza asupra declaraţiilor premierului Dăncilă referitoare la autism

CNCD a decis, la cerere, o nouă dată pentru a analiza declaraţiile premierului Dăncilă referitoare la autism

"Am stabilit o nouă dată pentru audieri pentru că moderatorul (Mihai Gâdea-n.r.) a solicitat un alt termen. Termenul este săptămâna viitoare, marţi, 27 februarie. Moderatorul a fost citat ca parte în dosar. Doamna Dăncila, procedural, a depus un punct de vedere", a declarat, pentru MEDIAFAX, Asztalos Csaba, preşedintele CNCD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu a primit nicio invitaţie de la CNCD pentru a fi audiată, însă va merge la audieri. Premierul are programată, marţi şi miercuri, o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu liderii europeni.

"Atâta timp cât doamna premier Viorica Dăncilă a depus o explicaţie în scris cu privire la acele afirmaţii înseamnă că aceasta a primit invitaţia noastră de a fi audiată pe data de 20 februarie, la ora 09.30", spunea luni, pentru MEDIAFAX, Asztalos Csaba.

Preşedintele CNCD a explicat că Viorica Dăncilă nu este nevoită să se prezinte la audieri, în condiţiile în care a depus această explicaţie scrisă.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis să se autosesizeze cu privire la declaraţia premierului Dăncilă Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, în seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut următorul conţinut: "Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţa", informa Consiliul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici