Cod galben de ceaţă în şapte judeţe. Se circulă îngreunat pe mai multe artere

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, cod galben de ceaţa pentru judeţele Dâmboviţa, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, valabil până la ora 10.00. Centrul Infortrafic informează că se circulă îngreunat pe mai multe artere important.

996 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ceaţă în şapte judeţe. Se circulă îngreunat pe mai multe artere

Cod galben de ceaţă în şapte judeţe. Se circulă îngreunat pe mai multe artere

În zonele menţionate se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Ceaţa este prezentă pe A1 Bucureşti – Piteşti (vizibilitate redusă sub 100 de metri pe tronsonul kilometric 49 – 73), A2 Bucureşti – Constanţa (vizibilitate redusă sub 100 de metri pe toată lungimea autostrăzii) şi A3 Bucureşti – Ploieşti (vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 14 – 31, pe raza judeţului Ilfov).

De asemenea, este semnalată ceaţă densă în judeţul Ialomiţa, pe DN2, DN2A şi DN21 (porţiuni cu vizibilitate redusă sub 50 de metri), în judeţul Giurgiu, pe DN5 şi DN6 (vizibilitate redusă, pe alocuri, la aproximativ 100 de metri) şi în judeţul Călăraşi (porţiuni cu vizibilitate redusă şi sub 20 de metri pe DN3, DN4 şi DN41).

"Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă, dacă vizibilitatea scade semnificativ)", transmite Centrul Infotrafic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici