Şoferul băut care a accidentat mortal doi copii în judeţul Olt a fost arestat

Tânărul în vârstă de 29 de ani, din Şerbăneşti, judeţul Olt, care sâmbătă seara a accidentat mortal cu autoturismul doi copii, în timp ce se deplasau pe marginea drumului judeţean ce trece prin mijlocul localităţii, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1207 afișări
Imaginea articolului Şoferul băut care a accidentat mortal doi copii în judeţul Olt a fost arestat

Şoferul băut care a accidentat mortal doi copii în judeţul Olt a fost arestat de poliţişti

Bărbatul fusese reţinut de poliţişti, sâmbătă seara, după ce, s-a constatat că se urcase la volan băut, rezultatul etilotestului arătând 0,50 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. El a fost prezentat, duminică seara, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile. Magistraţii au aprobat propunerea, însă tânărul în vârstă de 29 de ani poate contesta măsura, la Curtea de Apel Craiova.

Doi copii în vârstă de 13 şi 15 ani, frate şi soră din comuna Şerbăneşti, au murit, sâmbătă seara, după ce au fost loviţi de un autoturism, în timp ce se deplasau pe marginea Drumului Judeţean 546A ce trece prin mijlocul localităţii. O a treia victimă, o femeie care se afla în maşină a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Potrivit poliţiştilor, şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 29 de ani, tot din localitate, consumase băuturi alcoolice, rezultatul etilotestului arătând 0,50 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

„Conducătorul auto consumase băuturi alcoolice. În cauză, s-au întocmit acte sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat comisarul şef Claudia Radu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici