COD GALBEN de ploi şi vânt puternic. HARTA zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă de miercuri de la ora 20.00 până joi la ora 23.00. Vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră.

9666 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ploi şi vânt puternic. HARTA zonelor afectate

COD GALBEN de ploi. HARTA zonelor afectate (Imagine: Cristian Munteanu/Mediafax Foto)

Avertizarea a fost emisă pentru judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara şi Caraş-Severin.

În intervalul menţionat vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a ţării şi vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp în Oltenia, jumătatea estică a Banatului, nordul Munteniei şi sudul Moldovei, iar în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Caraş-Severin se vor depăşi izolat 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h şi temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor.

În judeţele din jumătatea sudică a Munteniei, precum şi în judeţul Olt vor fi manifestări de instabilitate atmosferică şi se vor acumula cantităţi de apă cuprinse în general între 15 – 20 l/mp.

JOI

Vremea va fi instabilă. Mai ales ziua şi în prima parte a nopţii, în cea mai mare parte a ţării, temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină, cu precădere în sud-vestul şi sudul teritoriului, precum şi în zona de munte, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp în Oltenia, nordul Munteniei şi în jumătatea estică a Banatului. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h şi temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua anterioară, se vor încadra între 15 grade pe litoral şi 24 de grade în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi, mai ales ziua, se vor semnala averse, descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua anterioară, va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 10...11 grade.

VINERI

Îndeosebi ziua, vremea se va menţine în general instabilă în sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zona de munte, unde temporar înnorările vor fi accentuate şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi în prima parte a intervalului şi pe arii mai restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, dar cu precădere la munte, în Dobrogea, estul Munteniei şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în Modova şi pe litoral şi 23 de grade în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până la 2 grade.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici