Cod galben de ploi şi viscol, de miercuri până joi seară

Jumătatea de sud a ţării se va afla, de miercuri după-amiază până joi seară, sub o avertizare cod galben de ploi, viscol şi, local, polei, anunţă, marţi, Adminsitraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

20 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi şi viscol, de miercuri până joi seară

Cod galben de ploi şi viscol, de miercuri până joi seară

Meteorologii au transmis avertizarea cod galben autorităţilor locale din Capitală şi alte 24 de judeţe din jumătatea sudică a ţării: Caraş Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bacău, Covasna, Sibiu şi Braşov. Potrivit hărţii întocmite de meteorologi, ultimele două dintre judeţe se vor confrunta doar parţial cu fenomenele anunţate.

Infografic Cod Galben (Lucian Maftei/Mediafax Foto)

Conform prognozei, precipitaţiile, care vor depăşi 20 de litri pe metrul pătrat în Oltenia, Muntenia şi jumătatea sudică a Moldovei şi vor ajunge până la 40 de litri pe metrul pătrat în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi mai întâi sub formă de ninsoare, după care, din noaptea de miercuri spre joi, ninsoarea se va transforma în ploaie.

"Precipitaţiile vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, iar în cursul nopţii şi al zilei de joi se vor transforma în lapoviţă şi ploaie, îndeosebi la câmpie şi deal", scriu meteorologii.

Aceştia avertizează şi asupra posibilităţii de apariţie a poleiului pe şosele.

Vezi aici prognoza meteo pentru următoarele zile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici