COD PORTOCALIU de inundaţii pe patru râuri din Dolj, Teleorman şi Giurgiu

Hidrologii au prelungit, până vineri seara, codul portocaliu de inundaţii pe râurile Desnăţui şi Raznic, din judeţul Dolj, şi au instituit aceeaşi avertizare pentru râurile Teleorman şi Neajlov.

398 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de inundaţii pe patru râuri din Dolj, Teleorman şi Giurgiu

COD PORTOCALIU de inundaţii pe patru râuri din Dolj, Teleorman şi Giurgiu (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, codul portocaliu de inundaţii a fost prelungit, până sâmbătă la ora 18.00, pe râurile Desnăţui (judeţul Dolj) şi Raznic (afluent al Jiului - judeţul Dolj).

De asemenea, o avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru râul Teleorman, pe sectorul aval Tătărăşti - Olteni (judeţul Teleorman), care a intrat în vigoare vineri, de la ora 10.00, precum şi pentru râul Neajlov, sectorul Vadu Lat-Călugăreni (judeţul Giurgiu), care va fi valabilă de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 18.00.

Hidrologii au menţinut până vineri, la ora 18.00, şi codul galben emis pentru râurile Drincea (judeţul Mehedinţi), Jiu - sector aval Filiaşi (judeţul Dolj), Motru şi unii afluenţi din bazinul inferior al Jiului (judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj), pe Olteţ, aval Oteteliş (judeţele Vâlcea şi Olt) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior (judeţul Olt), pe râurile din bazinul Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), pe Călmăţui (judeţul Teleorman) şi pe Neajlov - amonte Vadu Lat (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

O avertizare cod galben a fost instituită şi pe râul Olt - aval de Drăgăneşti (judeţul Olt), valabilă de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 18.00.

Avertizarea cod portocaliu emisă anterior pe râurile Terpeziţa (judeţul Dolj), Teslui şi Beica (judeţul Olt) a fost ridicată vineri, la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici