Comisia Europeană vrea modificarea avertismentelor de pe pachetele de ţigări şi interzicerea unor arome

Comisia Europeană vrea modificarea avertismentelor de pe pachetele de ţigări, pentru a le face mai vizibile, şi interzicerea unor arome, potrivit unui proiect de lege în domeniul tutunului care va fi prezentat săptămâna viitoare.

779 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană vrea modificarea avertismentelor de pe pachetele de ţigări şi interzicerea unor arome

Comisia Europeană vrea modificarea avertismentelor de pe pachetele de ţigări şi interzicerea unor arome (Imagine: Laszlo Raduly/ Mediafax Foto)

"Dacă totul va fi bine, directiva va fi adoptată miercurea viitoare", a declarat Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului pentru Sănătate.

El a precizat că proiectul prevede ca avertismentele referitoare la riscurile fumatului pentru sănătate să fie mai mari şi include reglementări mai stricte privind aromele folosite.

Autorităţile de la Bruxelles vor să facă ordine în legislaţia referitoare la aromele folosite pentru ţigări şi să reducă numărul acestora, având în vedere că prevederile cele mai recente datează din 2001.

După 2001, piaţa s-a schimbat şi au apărut o serie de arome, precum cea de rubarbă sau de căpşuni. Anumite substanţe sunt autorizate în unele state ale UE, dar sunt interzise în altele, iar Comisia vrea ca acestea să fie incluse într-o lege comunitară, a spus Vincent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici