Constanţa: Două femei şi un tânăr de 19 ani, ucişi de un bărbat recent eliberat din penitenciar. Principalul suspect, prins după 12 ore de căutări. El a fost reţinut

Un triplu asasinat a avut loc într-o casă din municipiul Constanţa, victimele fiind două femei, mamă şi fiică, şi un tânăr de 19 ani, nepot al acestora, iar principalul suspect este un alt nepot al femeilor, recent eliberat din penitenciar.

6357 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Două femei şi un tânăr de 19 ani, ucişi de un bărbat recent eliberat din penitenciar. Principalul suspect, prins după 12 ore de căutări. El a fost reţinut

Constanţa: Două femei şi un tânăr de 19 ani, ucişi de un bărbat recent eliberat din penitenciar. Principalul suspect, prins după 12 ore de căutări (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

UPDATE 22:02 - Presupusul autor al triplului asasinat de miercuri de la Constanţa a fost reţinut

Presupusul autor al triplului asasinat comis, miercuri seară, într-un cartier din Constanţa, Ştefan Alexandru Stoica, a fost reţinut, joi seară, pe bază de ordonanţă, şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, tânărul în vârstă de 21 de ani, acuzat că şi-ar fi ucis bunica, mătuşa şi un văr, lovindu-i de mai multe cu un ciocan şi cu un cuţit, a fost audiat de către poliţişti, joi, timp de aproape 12 ore, dar nu a declarat nimic, refuzând să vorbească.

El a fost reţinut, joi seară, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat unei instanţe a Tribunalului Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat pentru omor deosebit de grav.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Ştefan Alexandru Stoica, în vârstă de 21 de ani, fusese eliberat condiţionat din penitenciarul de la Galaţi în urmă cu zece zile, el fiind condamnat la trei ani de închisoare pentru o tâlhărie.

Conform surselor citate, există informaţii potrivit cărora tânărul ar fi fost consumator de droguri şi ar fi fost tratat în trecut pentru afecţiuni psihice.

Anchetatorii mai spun că la acest moment nu se cunoaşte cu exactitate mobilul crimelor, dar sunt luate în calcul mai multe variante. Tânărul ar fi mers acasă, unde locuia şi bunica lui, şi i-ar fi cerut acesteia bani, ştiind că bătrâna primise pensia.

”Deocamdată, nu ştim cum s-au petrecut faptele. Ştim că între suspect, mama şi bunica sa exista o stare tensionată, cu multe certuri. Se poate ca acesta să-i fi cerut bunicii bani, ştiind că primise pensia. Femeia nu a vrut să-i dea şi aşa a pornit totul. Primele indicii arată că bunica ar fi fost prima omorâtă, cu o lovitură în zona inimii, iar ultimul vărul suspectului. Cu acesta s-a luptat mai mult, date fiind rănile de pe corp. (...) Suspectul locuia la adresa respectivă cu mama şi bunica sa. Cealaltă femeie omorâtă era soră cu mama suspectului, iar tânărul era un verişor”, au declarat sursele citate, care au precizat că în casă a fost găsită o sumă de bani, care ar putea proveni din pensia femeii.

Anchetatorii mai afirmă că tânărul, Ştefan Alexandru Stoica, a avut o copilărie grea, cu bătăi repetate, iar crimele comise par a fi urmare a acestor tensiuni acumulate.

”Trupurile victimelor au multiple urme de lovituri, erau practic hăcuite. Urmează ca necropsia să stabilească numărul exact de lovituri primite de fiecare victimă. Acest aspect indică un dezechilibru al autorului. (...) Se pare că mama acestuia şi poate şi bunica îl băteau în copilărie, chiar în faţa amicilor şi colegilor de şcoală, şi de aici s-a acumulat frustrare. El a fost un tânăr izolat şi singuratic, care căuta să işte scandal, iar în timp a devenit foarte violent”, mai spun anchetatorii.

Ştefan Alexandru Stoica a dispărut după comiterea crimelor, fiind prins de poliţişti joi dimineaţă, după aproximativ 12 ore de căutări. El a fost găsit în comuna Cumpăna, pe o bancă, în faţa casei în care locuieşte un fost coleg al acestuia din penitenciar.

Până în prezent, el nu şi-a recunoscut faptele.

”Suspectul şi-a petrecut noaptea la un fost coleg de puşcărie, care nu ştia despre faptele acestuia. A mers seara la acesta, au consumat băuturi alcoolice şi apoi s-a culcat liniştit. Dimineaţă, când a fost găsit de poliţişti, ieşise pe o bancă, în faţa porţii. Nu şi-a recunoscut faptele. Mai mult, întreba ce avem cu el, de ce îl luăm la audieri”, au mai spus surse din rândul anchetatorilor.

Crimele au fost comise miercuri seară, într-o locuinţă situată în cartierului Km. 5 din Constanţa, victimele fiind descoperite de o rudă care a anunţat apoi Poliţia.

Victimele erau pline de sânge şi se aflau pe o canapea, iar lângă acestea au fost găsite un cuţit de bucătărie şi un ciocan, cel mai probabil armele crimei.
Oamenii legii au identificat victimele ca fiiind o bătrână de 81 de ani, proprietara casei, fiica acesteia, de 57 de ani, şi un nepot al celor două, în vârstă de 19 ani. Iniţial, s-a crezut că este vorba despre un dublu asasinat comis de tânărul de 19 ani, care apoi s-a sinucis. Ulterior, după mai multe ore de cercetări, poliţiştii au stabilit că asasinul ar fi un alt nepot al femeilor, Ştefan Alexandru Stoica.

Bărbatul a fost căutat de poliţişti toată noaptea, fiind blocate ieşirile din municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici