Constantin Nicolescu a suferint un accident vascular cerebral

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a făcut un accident vascular cerebral ischemic, el suferind de hipertensiune arterială şi având şi alte afecţiuni coronariene, potrivit diagnosticului anunţat, vineri, de Spitalul de Urgenţă "Floreasca".

131 afișări
Imaginea articolului Constantin Nicolescu a suferint un accident vascular cerebral

Constantin Nicolescu a suferint un accident vascular cerebral (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Echipa medicală multidisciplinară care-l tratează pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând şi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii şi dislipidemiei.

"Sunt efectele în timp ale unei hipertensiuni şi ale unei dislipidemii, care au afectat atât vasele cerebrale cât şi pe cele ale inimii", a explicat reprezentantul Spitalului "Floreasca".

Acesta a precizat că pacientul este în continuare internat la Secţia de terapie intensivă cardio-vasculară, fiind supravegheat.

Starea pacientului este evaluată periodic, pentru a se stabili ce tratament se potriveşte cel mai bine situaţiei sale, medicii luând în calcul posibilitatea unei intervenţii chirurgicale, dacă starea celui internat o va impune.

Constantin Nicolescu, acuzat de procurorii DNA Piteşti pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, joi seară, de magistraţii Tribunalului Argeş, decizia fiind atacată cu recurs de către avocaţii săi la Curtea de Apel Piteşti.

Preşedintelui CJ Argeş i s-a făcut rău, la scurt timp după ce Tribunalul Argeş a decis arestarea sa preventivă. Ulterior, şi soţiei acesteia i s-a făcut rău. Cei doi au fost transportaţi cu ambulanţe la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar ulterior preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Dr. Cristina Stocheci de la Serviciul de Ambulanţă Argeş afirma, joi seară, că Nicolescu a făcut un atac de cord.

Constantin Nicolescu a fost stabilizat în cursul nopţii, este conştient şi va supus unor investigaţii suplimentare pentru ca medicii să vadă care este starea organelor interne sau dacă sunt tulburări de coagulare, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, medicul Şerban Brădişteanu.

Nicolescu va fi supus unor investigaţii suplimentare, printre care un computer tomograf şi o ecografie, pentru a vedea care este starea organelor interne sau dacă sunt tulburări de coagulare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici