Contingentul militarilor polonezi din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est a NATO, schimbat la Craiova | FOTO

O ceremonie prilejuită de transferul de autoritate al contingentelor militare din Polonia a avut loc vineri, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova, militarii urmând să se instruiască alături de Brigada Multinaţională Sud-Est pentru întărirea flanului estic al Alianţei.

328 afișări
Imaginea articolului Contingentul militarilor polonezi din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est a NATO, schimbat la Craiova | FOTO

Contingentul militarilor polonezi din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est a NATO, schimbat la Craiova | FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Contingentul polonez este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016.

Contingentul polonez este afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, iar durata unei rotaţii în România pentru fiecare contingent este de aproximativ şase luni.

„Relaţia de cooperare este foarte importantă atât pentru România şi Polonia, cât şi pentru Alianţă. Le mulţumesc foarte mult soldaţilor din prima rotaţie pentru faptul că au creat istorie şi au dezvoltat relaţiile dintre Polonia şi România. Nicii nu trebuie să vă explic cât de importantă este prezenţa voastră aici, acest lucru fiind arătat de prezenţa preşedintelui României şi secretarului general al NATO. Vă doresc mult succes şi sper ca această a doua rotaţie să fie la fel de bună ca şi prima”, a spus, la ceremonie, ambasadorul Marcin Wilczek, la Craiova.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România şi Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din anul 2016.

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate întărite pe flancul estic al Alianţei.

La ceremonia de schimbare a contingentului au participat ambasadorul Poloniei în România, Excelenţa Sa Marcin Wilczek, oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale.

Citeşte şi: INCENDIU Dorobanţi

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici