Copiii din întreaga lume nu mai fac sport din cauza pandemiei. Ce arată cel mai nou studiu

  • Copiii din întreaga lume fac cu 20% mai puţin sport decât înainte de pandemia de COVID.
  • Asta arată cel mai nou studiu de meta-analiză, realizat pe 14.000 de copii, publicat luni.
551 afișări
Imaginea articolului Copiii din întreaga lume nu mai fac sport din cauza pandemiei. Ce arată cel mai nou studiu
Concret, pandemia de COVID, cu toate restricţiile aferente au dus la o scădere a activităţii fizice în rândul copiilor. Iar asta le afectează dezvoltarea fizică şi mentală, avertizează cercetătorii, într-un studiu publicat luni în JAMA Pediatrics.
 
Lockdown-ul şi închiderea şcolilor, a parcurilor au pus copiii, energici din fire, să stea în case, la TV sau pe tabletă.
 
Pe scurt, 22 de studii internaţionale realizate în perioada pandemiei arată că cei mici au făcut mult mai puţin sport începând cu ianuarie 2020. 
 
1,5 miliarde de elevi din întreaga lume au stat acasă în timpul lockdown-ului, când şcolile au fost închise. Majoritatea au „recurs” la tablete şi telefoane în timpul liber, după lecţiile online. Cei care făceau activităţi extraşcolare sau vreun tip de sport s-au oprit, pur şi simplu, spun specialiştii. 
 
Însă buna funcţionare şi dezvoltare psiho-socială şi fizică a copiilor necesită activitate fizică. Iar pandemia le-a „răpit” asta.  Astfel, specialiştii cred că pandemia reprezintă un „moment de cotitură în dezvoltarea” copiilor şi adolescenţilor şi trag un semnal de alarmă privind formarea „unui obicei nesănotos” din sedentarism. 
 
Copiii trebuie să aibă acces la spaţiul verde, la parcuri, chiar şi în perioadele de creştere a valului de COVID, spun cercetătorii.
Altlfel, perioadele de carantină şi restricţii pot avea, pe termen lung, un impact negativ major, neaşteptat dar imposibil de „anulat” asupra sănătăţii fizice şi mentale ale copiilor. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici