Criză de ouă: Unele supermarketuri britanice au început să le raţionalizeze

Unele supermarketuri britanice au început să raţionalizeze achiziţia de ouă de către clienţi, după ce aprovizionarea a fost perturbată de gripa aviară, scrie Reuters.

753 afișări
Imaginea articolului Criză de ouă: Unele supermarketuri britanice au început să le raţionalizeze

Criză de la ouă: Unele supermarketuri britanice au început să le raţionalizeze

Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare epidemie de gripă aviară din istoria sa şi înregistrează o creştere rapidă a numărului de cazuri în fermele comerciale, ceea ce afectează aprovizionarea cu ouă şi, de asemenea, ridică temeri legate de o penurie de curcani şi găini pentru Crăciun.

Asda, al treilea cel mai mare magazin alimentar din Marea Britanie, după liderul de piaţă Tesco şi Sainsbury's, limitează cumpărăturile la două cutii de ouă.

"În timp ce gripa aviară a perturbat aprovizionarea, retailerii sunt experţi în gestionarea lanţurilor de aprovizionare şi depun eforturi pentru a minimiza impactul asupra clienţilor", a declarat Andrew Opie, director pentru alimente şi sustenabilitate în cadrul British Retail Consortium, care reprezintă supermarketurile britanice.

"Unele magazine au introdus limite temporare în ceea ce priveşte numărul de cutii pe care clienţii le pot cumpăra pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Sainsbury's a declarat că lanţul de magazine "se confruntă cu unele probleme de aprovizionare cu ouă".

Purtătorul de cuvânt a precizat că grupul nu a introdus limite de cumpărare, dar că a fost nevoit să se aprovizioneze temporar cu ouă din Italia.

Asociaţia britanică a producătorilor de ouă în aer liber a declarat că majorarea costurilor de producţie a ouălor de la invazia Rusiei în Ucraina a fost un alt factor care a avut un impact asupra ofertei.

"Practic, fermierii pierd bani pentru că preţul care se plăteşte în supermarket nu este transferat înapoi în lanţul de aprovizionare către fermieri", a declarat un purtător de cuvânt al BFREPA. "Astfel, un număr foarte mare dintre ei pierd o sumă semnificativă de bani şi nu-şi mai pot permite să producă", a spus acesta, menţionând că industria a pierdut 743.350 de păsări în acest sezon.

Săptămâna trecută, medicul veterinar şef al Regatului Unit, Christine Middlemiss, a minimalizat ameninţarea pe care o reprezintă gripa aviară pentru aprovizionarea cu păsări de Crăciun. Ea a declarat pentru postul de radio BBC că Marea Britanie sacrifică aproximativ 1 miliard de păsări pe an, în timp ce, până în prezent, 2,3 milioane de păsări au murit sau au fost sacrificate, ceea ce reprezintă un număr mic în comparaţie cu producţia anuală totală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici