Criza economică determină studenţii greci să aleagă universităţi din România şi Bulgaria

Criza economică din Grecia determină numeroşi studenţi eleni să aleagă universităţi din România şi Bulgaria, din cauza costurilor de trai mai mici.

588 afișări
Imaginea articolului Criza economică determină studenţii greci să aleagă universităţi din România şi Bulgaria

Criza economică determină studenţii greci să aleagă universităţi din România şi Bulgaria (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Cotidianul grec Imerissia a anunţat, de asemenea, că opt din zece studenţi greci care s-au înscris deja la Universităţi din Cehia şi Slovacia încearcă să se transfera în România şi Bulgaria din cauza costurilor de trai mai mici. În afară de studenţii greci, şi alţi europeni aleg aceste două ţări pentru a economisi bani, relatează news247.gr, citat de site-ul Novinite.com.

În 2008, când a început recesiunea la nivel mondial, interesul tinerilor greci de a studia în ţări ca Marea Britanie, Italia, Franţa, Germania şi Statele Unite a scăzut în mod semnificativ în contrast cu ţările balcanice. Astfel în 2011 erau 2.339 de studenţi greci în universităţi din Bulgaria, România, Slovacia şi Cehia, comparativ cu 1.315 în 2007.

Numărul lor ar putea creşte până la aproximativ 2.600, Grecia fiind în al cincilea an consecutiv de recesiune şi în al doilea an şi jumătate de măsuri de austeritate dure care au condus la tăieri ale cheltuielilor guvernamentale, inclusiv în domeniul educaţiei.

Cele mai populare universităţi din ţările balcanice în rândul grecilor sunt cele de Medicină, Stomatologie şi Farmacie (28 la sută), Pedagogie şi Drept (24 la sută), urmate de Politehnică (20 la sută) şi Studii Economice (16 la sută).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici