Criza Euthyrox. Orban anunţă că România va putea produce medicamentul care lipseşte din farmacii

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Galaţi, că România va încerca să introducă în fabricaţie medicamentul Euthyrox, care este vital pentru pacienţii cu afecţiuni ale tiroidei şi care a lipsit din farmacii.

2607 afișări
Imaginea articolului Criza Euthyrox. Orban anunţă că România va putea produce medicamentul care lipseşte din farmacii

Criza Euthyrox. Orban anunţă că România va putea produce medicamentul pentru a fi găsit în farmacii

Întrebat, miercuri, la Galaţi, de ce a intrat într-o farmacie pentru a întreba de Euthyrox, premierul Ludovic Orban a declarat că sunt mulţi pacienţi care au luat acest medicament în cantităţi mari, ceea ce a dus la o criză.

„Sunt unii pacienţi care au luat cantităţi mai mari şi din această cauză s-a creat o criză. Eu îi rog să nu îşi ia chiar în cantităţi atât de mari, să nu facă stocuri, pentru că există un contract care asigură medicamentul pentru necesităţile evaluate în mod medical şi în mod evident vom încerca să îi introducem în fabricaţie în România”, a spus Orban.

Acesta precizat, însă, că intrarea în fabricaţie „nu este un proces care să se producă de azi pe mâine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
euthyrox,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici