Curtea de Apel Bucureşti anunţă că se delimitează de protestul MAGISTRAŢILOR, desfăşurat pe scările instanţei

Curtea de Apel Bucureşti transmite, luni, că se delimitează de acţiunile de protest ce au avut loc duminică pe scările instituţiei, precizând că nu a existat un acord din partea instituţiei şi nicio notificare prealabilă sau o informare cu privire la intenţia de organizare a manifestaţiei.

506 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti anunţă că se delimitează de protestul MAGISTRAŢILOR, desfăşurat pe scările instanţei

Curtea de Apel Bucureşti anunţă că se delimitează de protestul MAGISTRAŢILOR, desfăşurat pe scările instanţei

"Conducerea Curţii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că nu a existat un acord din partea instituţiei noastre şi nici o notificare prealabilă sau informare cu privire la intenţia de organizare a acestui protest, deşi considerăm că acestea ar fi fost necesare, dată fiind afectarea imaginii acestei instanţe. Aşa cum s-a arătat şi cu ocazia protestelor anterioare, desfăşurate în împrejurări similare, conducerea Curţii de Apel Bucureşti se delimitează de astfel de manifestări şi subliniază necesitatea adoptării de către judecători a unei conduite responsabile în limitele stabilite prin Statutul profesiei şi normele deontologice în vederea respectării principiului separaţiei puterilor în stat şi al echilibrului între acestea", transmite Curtea de Apel Bucureşti, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Reprezentanţii instituţiei menţionează că instituţia nu a avut nici o implicare în organizarea protestului, iar "participarea unor colegi judecători, în majoritate de la alte instanţe decât Curtea de Apel Bucureşti, trebuie să fie asumată de către fiecare dintre aceştia".

Câteva zeci de magistraţi din toată ţara au protestat, duminică, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, faţă de ultimele modificări ale codurilor penale, dar şi faţă de pachetul de legi ale justiţiei. Au existat şi incidente. Câteva persoane au apostrofat magistraţii care protestau pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, spunându-le că toată ţara plăteşte pentru erorile lor şi că „au dat mâna cu infractorii”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici