Dâmboviţa: Intervenţie pentru salvarea unui urs rămas blocat în gardul unei grădini

Un urs ieşit din pădure a rămas prins în gardul unei grădini, în localitatea dâmboviţeană Dealu Frumos, proprietarul terenului pe care animalul a rămas blocat anunţând Poliţia, care aşteaptă ca la faţa locului să fie trimisă o echipă de la Direcţia Sanitar-Veterinară pentru a tranchiliza animalul.

196 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Intervenţie pentru salvarea unui urs rămas blocat în gardul unei grădini

Dâmboviţa: Intervenţie pentru salvarea unui urs rămas blocat în gardul unei grădini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţia Judeţean Dâmboviţa, poliţiştii din Fieni au fost anunţaţi, miercuri după-amiază, de către un bărbat din localitatea Dealu Frumos, situată într-o zonă de munte, că un urs a rămas blocat în gardul grădinii sale.

Animalul, care cântăreşte aproximativ 200 de kilograme, a ieşit din pădure şi a încercat să intre în grădină, însă a rămas blocat în gard.

Poliţiştii au anunţat Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, solicitând ca o echipă de specialişti să fie trimisă pentru a tranchiliza animalul, astfel încât acesta să fie scos în condiţii de siguranţă din gardul în care este blocat, iar ulterior să fie eliberat.

În prezent, la faţa locului este aşteptată sosirea echipei care va tranchiliza ursul.

În ultimii ani au existat mai multe incidente provocate de urşi în localităţi din nordul judeţului Dâmboviţa.

În septembrie 2012, un bătrân de 71 de ani a murit după ce a fost atacat de un urs în timp ce culegea prune din livadă, cu alte trei persoane, în satul Dealu Frumos din comuna Pietroşiţa. În aceeaşi zi, alte două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost atacate de urs şi rănite, la Buciumeni, localitate învecinată. Ulterior, ursul a fost împuşcat, iar la autopsie s-a constatat că avea rabie.

În septembrie 2013, două persoane, tată şi fiu, au fost atacate de o ursoaică în localitatea dâmboviţeană Vârfuri, în timp ce se aflau într-un grajd din gospodărie. În aceeaşi zi, un alt bărbat, în vârstă de 58 de ani, tot din localitatea Vârfuri, a fost atacat de urs, ajungând în stare gravă la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici