Dâmboviţa: Tânăr la spital după ce a fost împuşcat de primarul din comună

Un tânăr de 26 de ani a ajuns la spital, în noaptea de duminică spre luni, după ce a fost împuşcat cu o armă cu aer comprimat de către primarul localităţii dâmboviţene Produleşti, care afirmă că a tras trei focuri de armă în aer pentru a-l linişti pe bărbat întrucât făcea scandal într-un local.

616 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Tânăr la spital după ce a fost împuşcat de primarul din comună

Dâmboviţa: Tânăr la spital după ce a fost împuşcat de primarul din comună (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, primarul din Produleşti, Grigore Marin (PSD), le-a declarat poliţiştilor că a tras trei focuri de armă în aer pentru a linişti un tânăr care provoca scandal în localul amplasat în casa primarului din satul Costeşti Deal, comuna Produleşti.

Primele cercetări ale poliţiştilor arată că tânărul rănit a venit împreună cu prietena sa la barul respectiv, iar la un moment dat între acesta şi un alt bărbat a izbucnit un scandal.

"Ulterior, conflictul a continuat în afara localului, iar la un moment dat primarul, care îşi serba ziua de naştere împreună cu mai mulţi prieteni, a încercat să aplaneze scandalul. Atunci, tânărul de 26 de ani ar fi vrut să-l lovească pe edil cu o sticlă şi a adresat injurii şi altor persoane din jurul barului, iar primarul a luat arma de tir cu aer comprimat din casă şi a tras în plan vertical de trei ori, conform declaraţiilor sale, pentr a-l linişti pe tânărul care între timp luase un lemn în mână pentru a-l agresa pe primar", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, comisar Mihaela Savu.

În urma incidentului, tânărul rănit, Aurel Daniel Pascale, din comuna Produleşti, a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Tânărul, care are o plagă împuşcată în zona lombară dreaptă şi va fi supus unei intervenţii chirurgicale, este în stare stabilă, a mai spus Mihaela Savu.

Potrivit acesteia, primarul Grigore Marin, în vârstă de 62 de ani, are permis de port armă şi este autorizat să aibă o puşcă de tir cu aer comprimat, armă neletală, supusă autorizării.

Primarul Grigore Marin este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă neletală, iar în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie victima va fi cercetat şi pentru vătămare corporală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici