Danileţ: Procedura revocării mele din CSM s-a desfăşurat cu încălcarea unor dispoziţii legale

Cristi Danileţ a susţinut, marţi, că Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu poate decât să respingă solicitarea de revocare a lui din funcţia de membru ales al CSM, arătând că procedura privind revocarea sa care a avut loc la judecătorii s-a desfăşurat cu încălcarea unor dispoziţii legale.

1331 afișări
Imaginea articolului Danileţ: Procedura revocării mele din CSM s-a desfăşurat cu încălcarea unor dispoziţii legale

Danileţ: Procedura revocării mele din CSM s-a desfăşurat cu încălcarea unor dispoziţii legale (Imagine: catalina Filip/Mediafax Foto)

La începutul şedinţei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România au cerut ca punctul de pe ordinea de zi privind revocarea judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica să fie discutat cu prioritate, solicitarea fiind admisă de preşedintele CSM.

Astfel, şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a început cu discutarea revocării din funcţie a celor doi judecători.

Primul care a prezentat un punct de vedere a fost Cristi Danileţ, el susţinând în faţa membrilor Plenului CSM că procedura privind revocarea sa din funcţie s-a desfăşurat cu încălcarea unor dispoziţii legale, astfel că nu poate fi decât respinsă solicitarea.

El a invocat ca argumente numărul insuficient de hotărâri ale judecătoriilor pentru revocarea sa şi faptul că în unele cazuri hotărârile Adunărilor Generale ale judecătorilor au fost nelegale. Daniel a mai spus că în sesizările de revocare trimise CSM de către judecătorii trebuiau prezentate faptele de care este acuzat şi atribuţiile încălcate de el ca membru al CSM.

Judecătorul Danileţ a invocat mai multe dispoziţii legale, susţinând că CSM nu este sesizat legal cu privire la revocarea sa din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici