Decan al unei facultăţi de la UMF "Gr. T. Popa" Iaşi, pus sub control judiciar pentru luare de mită. Acesta deţine o casă, un teren şi două maşini

Decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicina şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iaşi, un marocan şi un palestinian cu dublă cetăţenie au fost puşi sub control judiciar, fiind acuzaţi de luare şi respectiv, dare de mită, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

955 afișări
Imaginea articolului Decan al unei facultăţi de la UMF "Gr. T. Popa" Iaşi, pus sub control judiciar pentru luare de mită. Acesta deţine o casă, un teren şi două maşini

Decan al unei facultăţi de la UMF "Gr. T. Popa" Iaşi, pus sub control judiciar pentru luare de mită (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Procurori din cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pe toată durata urmăririi penale, în cazul decanului Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicina şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iaşi, Doina Azoicăi, pentru luare de mită, al cetăţeanului marocan Haizoun El Houssine, acuzat de dare de mită, şi al lui Agha Romeen, cu dublă cetăţenie, palestiniană şi română, domiciliat în România, acuzat de complicitate la dare de mită.

Potrivit procurorilor, în 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen şi al altor persoane, Doina Azoicai a primit de la Haizaoun El Houssine o tavă placată cu argint, potrivit inscripţiei existente pe aceasta, şi un ceainic, posibil tot din argint, drept răsplată pentru faptul că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuţiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultăţii de Medicină Generală Iaşi, înscrierea, în cadrul acestei instituţii, a fiului tului Haizoun El Houssine.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Doina Azoicăi are interdiciţie de a efectua vreo activitate de exercitare a funcţiei de decan al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calităţile procesuale şi acuzaţiile şi li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Decanul Facultăţii de Medicină a UMF Iaşi, cercetat pentru mită, are o casă, un teren şi două maşini

Decanul Facultăţii de Medicină Generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Doina Azoicăi, pusă sub control judiciar pentru luare de mită, are o casă de peste 153 de metri pătraţi la Iaşi, un teren de 2.300 de metri pătraţi la Câmpulung Moldovenesc şi două autoturisme.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2014, Doina Azoicăi, decan al Facultăţii de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa”, aceasta deţine, împreună cu soţul său, un teren intravilan de 2.300 de metri pătraţi la Câmpulung Moldovenesc, cumpărat în perioada 1998-1999.

De asemenea, Doina Azoicăi are o casă în suprafaţă de 153,4 metri pătraţi la Iaşi, cumpărată în anul 1993.

Decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Iaşi mai are şi două autoturisme - un VW Tiguan achiziţionat în 2013 şi un VW Golf cumpărat în 2009.

La capitolul datorii, Doina Azoicăi a menţionat în declaraţia de avere un credit bancar în valoare de 111.000 de lei, contractat în 2012 şi scadent în 2017 şi leasing-ul pentru autoturismul Volkswagen achiziţionat în 2013, în valoare de 39.400 de euro, contractul fiind scandent în 2018.

Veniturile decanului Facultăţii de Medicină Generală a UMF Iaşi cuprind salariul de la universitate, de 213.778 de lei şi cel de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, unde a câştigat 29.312 de lei în anul fiscal anterior. Azoicăi menţionează în declaraţia de avere şi sumele de 5.410 lei, de la SC Dr. Doina Azoicăi, 1.756 lei, de la Sanofi Aventis SRL şi 3.845 de lei de la Pfizer SRL, reprezentând ”prestări servicii”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici