Declaraţiile fiscale pentru 2009 pot fi depuse până pe 17 mai

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, marţi, că 17 mai este ultima zi în care persoanele fizice pot depune declaraţiile pentru veniturile realizate anul trecut.

33 afișări
Imaginea articolului Declaraţiile fiscale pentru 2009 pot fi depuse până pe 17 mai

Declaraţiile fiscale pentru 2009 pot fi depuse până pe 17 mai (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Formularul 200 se completează de către contribuabilii persoane fizice care obţin venituri din: activităţi independente (activităţi comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuală), din cedarea folosinţei bunurilor (închirieri, arendă), din activităţi agricole (de felul cultivării florilor, a legumelor în sere, a pepinierelor etc.), din operaţiuni de valută la termen şi din transferul titlurilor de valoare (acţiuni)", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Declaraţiile de venit pot fi depuse de către contribuabili direct la sediul administraţiei financiare (registratura organului fiscal) de care aparţin, la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată sau on-line, pe site-ul instituţiei.

ANAF precizează că termenul limită de depunere a declaraţiilor de venit a fost prelungit până la data de 17 mai, întrucât termenul legal de 15 mai 2010 este într-o zi nelucrătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici