Deputatul PNL Mihai Donţu care a accidentat mortal un bărbat va fi cercetat de Parchetul ICCJ

Dosarul în care deputatul PNL Mihai Donţu este cercetat pentru că a accidentat mortal un bărbat pe o trecere de pietoni din municipiul Braşov va fi instrumentat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), după ce Parchetul Judecătoriei Braşov şi-a declinat competenţa în acest caz.

1162 afișări
Imaginea articolului Deputatul PNL Mihai Donţu care a accidentat mortal un bărbat va fi cercetat de Parchetul ICCJ

Deputatul PNL Mihai Donţu care a accidentat mortal un bărbat va fi cercetat de Parchetul ICCJ

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Braşov, procurorul Alina Comăniţa, dosarul de ucidere din culpă deschis pe numele deputatului liberal Mihai Donţu care a accidentat mortal un bărbat pe o trecere de pietoni a fost trimis spre instrumentare Parchetului instanţei supreme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Parchetul Judecătoriei Braşov şi-a declinat competenţa în acest caz, având în vedere calitatea de deputat a inculpatului.

Deputatul Mihai Donţu, în vârstă de 42 de ani, a accidentat mortal, luni seară, un bărbat de 60 de ani care traversa pe o trecere de pietoni din municipiul Braşov. Deputatul conducea un autoturism BMW împrumutat, maşina sa fiind în service.

La locul accidentului a ajuns un echipaj SMURD, care a încercat să-l resusciteze pe bărbatul accidentat, însă fără rezultat. Victima lucra ca paznic la o firmă de pe Calea Bucureşti, unde a avut loc şi accidentul.

Donţu a declarat anchetatorilor că nu l-a văzut pe pieton din cauza ninsorii şi a întunericului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, şoferului i-au fost prelevate probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, însă rezultatele nu au fost deocamdată făcute publice.

Liberalul Mihai Donţu a fost consilier judeţean în perioada 2000-2008, iar din 2008 este deputat, membru în Comisia Buget-Finanţe Bănci. Mihai Donţu este căsătorit cu Adriana Donţu, fost prefect şi subprefect al judeţului Braşov, în perioada 2004-2008, şi care a condus apoi, până anul trecut, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici