Deznodământ tragic: Tatăl şi copiii dispăruţi în Cluj, găsiţi morţi în lacul Tarniţa. Fetiţa de trei ani era legată de trupul tatălui ei cu un cablu electric

Cei doi copii în vârstă de trei şi 15 ani, dispăruţi împreună cu tatăl lor, au fost găsiţi, vineri după-amiază, alături de bărbat, în lacul Tarniţa, din judeţul Cluj, de către scafandrii constănţeni specializaţi în scufundări la mare adâncime.

3700 afișări
Imaginea articolului Deznodământ tragic: Tatăl şi copiii dispăruţi în Cluj, găsiţi morţi în lacul Tarniţa. Fetiţa de trei ani era legată de trupul tatălui ei cu un cablu electric

Deznodământ tragic: Tatăl şi copiii dispăruţi în Cluj, găsiţi morţi în lacul Tarniţa (Imagine:Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Scafandrii constănţeni au scos din apă cadavrele celor trei dispăruţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Cluj, Anca Purdea.

Fetiţa în vârstă de trei ani a fost găsită în braţele tatălui ei, legată de trupul acestuia cu un cablu electric, a declarat Dorel Onaca, şeful echipei de scafandri care au scos la suprafaţă trupurile neînsufleţite ale bărbatului şi celor doi copii ai săi.

Potrivit sursei citate, primul găsit a fost bărbatul, care o ţinea în braţe pe fetiţă, aceasta fiind legată de corpul lui cu un cablu electric.

La trei metri în aval, a fost găsit şi trupul neînsufleţit al băiatului de 15 ani, a spus Onaca.

Onaca a mai declarat că operaţiunea a fost extrem de dificilă întrucât malul este foarte abrupt, la 90 de grade, scafandrii fiind nevoiţi să spargă gheaţa de la suprafaţa apei.

Comandantul Poliţiei Judeţene Cluj, chestorul şef Ioan Păcurar, a declarat că trupurile celor trei persoane vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii, mai exact dacă şi cei doi copii au murit înecaţi.

Potrivit anchetatorilor, trupurile au fost găsite sub gheaţă, în locul în care se bănuia că cei trei au intrat în apa lacului, întrucât pe zăpadă erau nişte urme.

În momentul scoaterii cadavrelor din apă, la faţa locului se aflau rude ale celor trei, între care şi sora bărbatului, căreia i s-a făcut rău, primind îngrijiri medicale de la echipajul unei ambulanţe aflate în zonă.

De asemenea, acolo se aflau mama fetiţei de trei ani, dar şi mama bărbatului, şi acestora făcându-li-se rău şi primind îngrijiri medicale de la medicii de pe Ambulanţă aflaţi la faţa locului.

Opt scafandri din Constanţa, specializaţi în scufundări la mare adâncime, au ajuns, vineri, pe lacul Tarniţa, împreună cu şeful firmei la care sunt angajaţi, şi au început căutarile bărbatului dispărut alături de doi dintre copiii săi.

Constantin Onaca, patronul firmei de scafandri din Constanţa, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că două echipe a câte patru scafandri au ajuns la Tarniţa după ce femeia care a reclamat dispariţia soţului şi a copiilor, Klaudia Nagy, l-a sunat.

"Am plecat aseară din Constanţa, acum facem planul de căutare şi nu plecăm de aici până când nu rezolvăm problema. Avem echipamentul şi pregătirea necesare pentru căutări", a spus Onaca.

Căutările pe lacul Tarniţa din judeţul Cluj, unde un bărbat ar fi dispărut alături de doi dintre copiii săi, au fost suspendate, joi după-amiază, după ce scafandrii nu au reuşit să găsească nimic.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au declarat că patru scafandri de la ISU au căutat, joi, la Tarniţa, timp de mai multe ore, cu barca şi cu un sonar, fără să găsească nimic.

Pe malul lacului Tarniţa s-a aflat, joi, şi Anuţa Potra, sora lui Nicolae Lăpuşte, bărbatul dispărut, ea declarând că speră ca fratele său să revină acasă.

"Dacă eşti în viaţă, dacă eşti ascuns, nu o să ţi se întâmple nimic, te aşteptăm acasă, gândeşte-te că ai iubit-o enorm pe Klaudia (mama fetiţei dispărute - n.r.). Noi doi am trăit fără tată de 34 de ani. (...) Te rog din suflet să nu le faci rău copiilor şi întoarce-te, te rog din suflet, că te iubesc ca pe luna de pe cer", spunea Anuţa Potra.

Femeia povestea că fratele său era obosit şi trist, dar nu crede că a fost în stare să le facă rău copiilor.

"O iubea foarte mult pe Klaudia, au fost momente când nu a primit în schimb ceea ce a dorit, dar nu trebuie să se răzbune pe copil. A fost singur, era obosit, îi pregăteam eu de mâncare, ceva i s-a întunecat în faţa ochilor, s-a pierdut, s-a simţit singur, nu cred că a făcut ceva. Poate a fost un moment de slăbiciune. Ultima dată am vorbit cu fratele meu luni, la ora 12.00, m-a sunat, am povestit de mama şi apoi Klaudia m-a sunat că el a luat copiii. Atunci ne-am gândit că s-a întâmplat ceva, i s-a întunecat ceva în faţa ochilor", afirma Anuţa Potra.

Femeia declara că fratele său a pomenit de sinucidere, dar nu crede că a vorbit serios.

"A zis că într-o zi îşi va lua viaţa, dar avea multe pe cap. El m-a crescut pe mine, eu aveam cinci ani când a murit tata, fratele meu a fost stâlpul casei, a obosit, nu a avut cu cine să vorbească. Eu sper că un prieten îl adăposteşte, vom încerca să facem tot posibilul să vină acasă, să aducă fetiţa înapoi, să nu pună două mame în suferinţă, plus mama noastră. Şi Klaudia se agaţă de un fir de aţă, sperând că trăiesc. Klaudia i-a mai dat fetiţa, duminică l-am văzut ultima dată, a fost la mine împreună cu Klaudia, cu fetiţa, era obosit, spunea că vrea să doarmă măcar o oră", a povestit Anuţa Potra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici