Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu. Omul de afaceri este dat în urmărire naţională

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, recent condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu, preluându-l pe cel al soţiei.

1323 afișări
Imaginea articolului Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu. Omul de afaceri este dat în urmărire naţională

Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu. Omul de afaceri este dat în urmărire naţională (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Decizia de schimbare a numelui din Staicu în Nuţu apare în partea a treia a numărului 10 din 2011 al Monitorului Oficial al României.

"Staicu Dinel, cu domiciliul în Craiova, aleea Mamaia numărul 2, judeţul Dolj, născut la data de 9 august 1956 în comuna Leu, judeţul Dolj, fiul lui Ştefan şi Ştefana Staicu, solicită schimbarea numelui său de familie din Staicu în acela de Nuţu, spre a se numi Nuţu Dinel", se arată în ediţia Monitorului Oficial citată.

Soţia lui se numeşte Nuţu Lenuţa.

Poliţia Capitalei: Decizia de schimbare a numelui nu are nicio valoare legală

Dinel Staicu a făcut o solicitare pe cale administrativă de schimbare a numelui, care a fost aprobată de Consiliul Local şi publicată în Monitorul Oficial în ianuarie, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei.

El însă trebuia să meargă cu extrasul din Monitorul Oficial, cu aprobarea Consiliului Local şi cu documentele de identitate la Evidenţa Populaţiei, pentru a-şi preschimba actele şi a încheia procedura preluării noului nume.

Omul de afaceri craiovean nu a făcut acest lucru, astfel că decizia de schimbare a numelui din Staicu în Nuţu, din partea a treia a numărului 10 din 2011 al Monitorului Oficial, nu are nicio valoare legală, atâta vreme cât el are aceleaşi documente, pe numele său vechi.

Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal, autorităţile nu au fost informate la timp

Dinel Staicu a devenit, în mod oficial, Nuţu Dinel, de la 1 aprilie, însă baza naţională de date se actualizează la zece zile, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

Aceştia au precizat că, marţi, autorităţile au emis mandatul de urmărire pe numele "Dinel Staicu", pentru că nici instanţa, nici Poliţia nu fuseseră informate că procedura schimbării de nume a fost dusă la bun sfârşit înainte de emiterea mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

Poliţia Capitalei a făcut o solicitate, miercuri, la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date, din subordinea Prefecturii Capitalei, reprezentanţii acestei instituţii confirmând schimbarea de nume în "Nuţu Dinel".

Astfel, s-au început demersuri pentru ca toate actele de urmărire, inclusiv mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea să fie modificate pe noul nume.

Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor. El a fost dat în urmărire naţională, marţi, în urma condamnării pronunţate luni de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici