DNA Ploieşti a solicitat AMÂNARE în cazul contestaţiei mandatului emis pe numele lui Ghiţă

Curtea de Apel Ploieşti a amânat, luni, judecarea contestaţiei la măsura arestului preventiv în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiţă, formulată de avocaţii fostului deputat, la cererea procurorilor DNA Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

538 afișări
Imaginea articolului DNA Ploieşti a solicitat AMÂNARE în cazul contestaţiei mandatului emis pe numele lui Ghiţă

DNA Ploieşti a solicitat AMÂNARE în cazul contestaţiei mandatului emis pe numele lui Ghiţă (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit Curţii de Apel Ploieşti, magistraţii instanţei au amânat, luni, judecarea contestaţiei formulată împotriva mandatului de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Ploieşti, cauza a fost amânată pentru 27 martie, "având în vedere solicitarea Parchetului de amânare a cauzei pentru a lua la cunoştinţă încheierea atacată, în vederea formulării motivelor de contestaţie".

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis, în 15 martie, arestarea în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă, decizia nefiind definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat că judecătorii au dispus arestarea preventivă a lui Ghiţă pentru o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

În cel de-al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghiţă, procurorii DNA Ploieşti au cerut arestarea în lipsă pentru fostul deputat, acesta fiind acuzat de intervenţii contra-cost pentru acordarea unor contracte IT cu statul unor firme, unul dintre cei la care ar fi intervenit fiind fostul premier Victor Ponta.

"În perioada 2007 - 2014, Ghiţă Sebastian Aurelian, în mod direct, a pretins de la reprezentanţii SC Siveco România SA şi a primit, în mod indirect de la aceştia suma de 22.872.321,21 lei (bani însuşiţi), respectiv suma de 24.620.988,85 lei (bani folosiţi pentru creşterea artificială a cifrei de afaceri a S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A., pentru aceasta din urmă şi în scopul determinării reprezentanţilor Băncii Mondiale să achiziţioneze acţiuni la acest agent economic şi să-i acorde un credit în valoare de 10 milioane euro), cu sprijinul reprezentanţilor/angajaţilor S.C. Asesoft International S.A., S.C. Teamnet International S.A., S.C. Expert One Research S.R.L. şi S.C. 360 Revolution S.R.L., semnatari ai documentelor, prin simularea unor relaţii comerciale între S.C. Siveco Romania S.A. şi societăţile comerciale menţionate respectiv, constând în achiziţionarea fictivă de servicii IT, promiţând în schimb că îşi va exercita influenţa asupra factorilor decizionali şi funcţionarilor publici din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, CNAS, Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Consiliului Judeţean Tulcea, Consiliului Judeţean Braşov, respectiv promiţând că va interveni la primul ministru al României Ponta Victor Viorel, ministrul agriculturii Valeriu Tabără, miniştrii Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Zsolt Nagy şi Valerian Vreme, miniştrii sănătăţii Eugen Nicolaescu şi Nicolae Bănicioiu, directorul CNAS, Doru Bădescu, directorul general APIA, Doru Nechiti, în vederea atribuirii şi derulării în bune condiţii (fără impedimente la acordarea plăţilor) a contractelor finanţate din fonduri publice încheiate cu SC Siveco România SA", se arăta într-un document din dosarul procurorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici