Video Salvamontiştii şi jandarmii au reluat căutările alpiniştilor dispăruţi în Retezat de peste 48 de ore/ Alpiniştii au fost GĂSIŢI

Trei echipe de căutare şi salvare montantă au reluat, luni, căutările celor doi alpinişti craioveni care au plecat sâmbătă dimineaţă pe un traseu din Masivul Retezat şi nu s-au mai întors la cabană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

740 afișări

Update Cei doi alpinişti craioveni care au plecat sâmbătă dimineaţă pe un traseu din Masivul Retezat şi nu s-au mai întors la cabană au fost găsiţi în zona barajului Gura Apelor. Cei doi au traversat Retezatul şi au fost observaţi de un poliţist.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Nicolae Răducu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cei doi alpinişti sunt în viaţă.

"Au apărut la baraj la Gura Apelor. Au traversat Retezatul, nici noi nu ştim cum. Un agent de Poliţie aflat în zonă a semnalat faptul că ei au fost găsiţi, astfel că putem înceta acţiunea de căutare. Au fost anunţate echipele de salvare care se retrag din zonele periculoase din Retezat, de pe traseele montane pe care au fost expuse pericolului”, a spus sursa citată.

Cei doi alpinişti din Craiova au plecat, sâmbătă dimineaţă, pe un traseu din Munţii Retezat, fără să aibă cu ei telefoane mobile, iar colegii lor i-au apelat pe salvamontişti pentru a-i găsi.

Duminică, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse sub 10 metri, jandarmii au sistat căutările, iar luni le-au reluat.

Ştire Peste 20 de persoane au plecat, luni, în căutarea celor doi alpinişti din Craiova despre care nu se mai ştie nimic de sâmbătă dimineaţă.

"S-a reluat acţiunea de căutare pe la 7.30. Sunt trei echipe de căutare care acţionează pe două trasee”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Nicolae Răducu.

Căutările au fost reluate după ce timp ce aproape 24 de ore au fost întrerupte din cauza vremii nefavorabile.

”În cursul zilei de ieri (duminică-n.r.) nu am mai putut face nicio acţiune căutare, a venit şi noaptea. Efectivele au rămas pe munte, jandarmii la Cabana Genţiana şi salvamontiştii la Cabana Pietrele. În cursul acestei dimineţi am reluat acţiunea de căutare”, a afirmat Nicolae Răducu.

Conform IJJ Hunedoara, în Retezat vremea este în continuare extrem de dificilă, iar condiţiile meteo nu permit survolarea zonei cu elicopterul, deşi s-a solicitat sprijin aerian la MAI încă din cursul zilei de duminică.
Acţiunile de căutare vizează locurile pe unde s-ar fi putut retrage cei doi alpinişti dispăruţi, precum şi peretele de stâncă pe care trebuiau să-l escaladeze.

Doi alpinişti din Craiova au plecat, sâmbătă dimineaţă, pe un traseu din Munţii Retezat, fără să aibă cu ei telefoane mobile, iar colegii lor i-au apelat pe salvamontişti pentru a-i găsi. Duminică, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse sub 10 metri, jandarmii au revenit de pe traseele montane, urmând să reia acţiunea.

Traseul pe care salvatorii au trebuit să înainteze se afla, în urma căderilor de zăpadă, într-o zonă unde exista pericol iminent de avalanşă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici