Dolj: Trei trenuri în care se aflau aproximativ 80 de pasageri au rămas înzăpezite

Trei trenuri în care se aflau aproximativ 80 de pasageri au rămas înzăpezite, joi, în judeţul Dolj, majoritatea călătorilor fiind preluaţi de alte garnituri sau de autoturisme.

119 afișări
Imaginea articolului Dolj: Trei trenuri în care se aflau aproximativ 80 de pasageri au rămas înzăpezite

Dolj: Trei trenuri în care se aflau aproximativ 80 de pasageri au rămas înzăpezite (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

otrivit unui comunicat de presă, Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a informat că trenul R 9135 care circulă pe relaţia Craiova - Calafat şi-a reluat circulaţia, la ora 18.50, spre staţia de destinaţie.

În cursul zilei de joi, în partea de sud-vestul ţării trei trenuri de călători (trenul IR 13196, care circulă pe relaţia Craiova - Bucureşti Nord, trenul R 9004, care circulă în relaţia Craiova - Bucureşti Basarab şi trenul R 9135, care circulă în relaţia Craiova - Calafat) au fost oprite între staţiile Plaiul Vulcăneşti - Pieleşti, Leu - Jianca, respectiv Sălcuţa - Segarcea, astfel încât echipele feroviare să intervină pentru deszăpezirea liniilor, care au fost acoperite de zăpada viscolită.

În urma operaţiunilor de deszăpezire a liniei între staţiile Leu - Jianca, trenul R 9004, care circulă în relaţia Craiova - Bucureşti Basarab, şi-a reluat traficul spre Bucureşti.

De asemenea, călătorii din trenul IR 13196, care a staţionat între Plaiul Vulcăneşti - Pieleşti, au fost preluaţi cu mijloace auto, puse la dispoziţie de reprezentantul operatorului naţional de transport feroviar de călători, până în staţia Craiova, de unde fie şi-au reluat călătoria cu alte mijloace de transport, fie la solicitare a fost returnată contravaloarea biletelor de călătorie.

Potrivit documentului citat, o locomotivă Diesel a retras vagoanele trenului R 9135 în staţia Sălcuţa, iar la ora 17.00 a fost retrasă şi locomotiva acestui tren, astfel încât echipele feroviare să poată interveni pentru deszăpezirea liniei. Trenul R 9135, care circulă pe relaţia Craiova - Calafat, şi-a reluat circulaţia în condiţii de siguranţă în cursul serii de joi.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest încident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă.

De asemenea, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre trenurile anulate şi despre întârzierile produse în traficul feroviar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici