Două locomotive s-au ciocnit în staţia CFR Curtici, nu există victime - VIDEO

Două locomotive, una din Ungaria şi alta a CFR Marfă, s-au ciocnit, miercuri, la intrarea în România, în staţia CFR Curtici, fără a exista răniţi, anchetatorii de la faţa locului afirmând că mecanicii ungari nu ar fi respectat semnalul semaforului.

848 afișări
Imaginea articolului Două locomotive s-au ciocnit în staţia CFR Curtici, nu există victime - VIDEO

Două locomotive s-au ciocnit în staţia CFR Curtici, nu există victime (Imagine: Gigi Ciuncanu/Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Regionalei CFR Timişoara, Valeriu Trică, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în accident au fost implicate locomotiva unui operator din Ungaria şi cea a unui operator privat din România, iar o comisie va stabili cauzele producerii acestuia.

"Accidentul a avut loc între o locomotivă care aparţine societăţii Mav, din Ungaria, şi o locomotivă care aparţine operatorului feroviar Logistic Cargo, din România. Una dintre locomotive, cea a Logistic Cargo, este deraiată. O comisie este la faţa locului pentru a cerceta cauzele accidentului şi cine este vinovatul", a spus Valeriu Trică.

Din comisie fac parte reprezentanţi ai CFR şi ai celor două companii, iar valoare pagubelor nu a fost încă stabilită.

Potrivit sursei citate, circulaţia feroviară nu este afectată de acest accident.

Incidentul a avut loc, miercuri, în staţia CFR Curtici, la intrarea în România, unde o locomotivă din Ungaria care trecuse frontiera a intrat pe o linie pe care circula un tren de marfă românesc.

Iniţial, reprezentanţii Poliţiei Transporturi Feroviare Arad spuneau că trenul românesc aparţine CFR Marfă.

Video Stirileprotv.ro

Cele două locomotive s-au ciocnit frontal. Locomotiva din Ungaria nu avea ataşate vagoane, iar cealaltă avea vagoane de marfă.

În urma impactului, trenul românesc a deraiat, dar nu s-au înregistrat victime, doar avarii.

La faţa locului au ajuns reprezentanţi ai Poliţiei Transporturi Feroviare, care spuneau că din primele cercetări rezulta că mecanicii locomotivei din Ungaria nu au respectat semnalul semaforului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici