Dozele de vaccin de la Moderna, ţinute la rece. De ce nu au fost încă distribuite centrelor de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a spus marţi că dozele de vaccin de la Moderna nu au fost încă distribuite centrelor de vaccinare din ţară, dar a anunţat că acestea vor fi alocate centrelor cu o activitate crescută.

4582 afișări
Imaginea articolului Dozele de vaccin de la Moderna, ţinute la rece. De ce nu au fost încă distribuite centrelor de vaccinare

Dozele de vaccin de la Moderna, ţinute la rece. De ce nu au fost încă distribuite centrelor de vaccinare

„Urmează să se facă alocarea acestor doze de la Moderna. Aşteptăm şi dozele de săptămâna viitoare pentru a avea un număr mai mare de doze pentru a le putea transmite şi aloca către centrele de vaccinare şi după cum vă spuneam criteriul de distribuire a acestor doze va fi către centrele de vaccinare care au o activitate crescută. Vom stabili acest prag, dacă va fi peste 150 sau peste 200 de persoane în fiecare zi, în ideea de a reduce riscul de irosire a acestor doze pentru că sunt flacoane care au zece doze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat de jurnalişti dacă acesta a fost unul dintre motivele pentru care aceste doze nu au fost încă distrbuite, Valeriu Gheorghiţă a răspuns: „Da, şi practic în momentul de faţă ritmul de vaccinare este unul normal, în concordanţă cu ceea ce noi ne-am dorit la acest moment, practic vorbim de peste 20.000 de persoane care se vaccinează, persoane noi pe lângă cele care îşi efectuează rapelul. Dacă în următoarea săptămână va fi nevoie de un număr suplimentar de doze cu siguranţă acestea vor fi distribuite”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Prima tranşă, de 14.000 de doze de vaccin Moderna, a intrat în România, în 12 ianuarie, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac 2, a anunţat atunci platforma RO Vaccinare.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici