Dragnea: Încă avem instituţii comuniste, care şi-au schimbat doar denumirea

Vicepremierul Liviu Dragnea declară că la aproape 25 de ani de la înlăturarea comunismului în România încă există "instituţii comuniste", care "au primit doar alte denumiri", sistemul administrativ fiind "destul de rigid" şi în anumite zone "chiar agresiv cu cetăţeanul".

100 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Încă avem instituţii comuniste, care şi-au schimbat doar denumirea

Liviu Dragnea (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a spus, în cadrul unei dezbateri privind regionalizarea, organizate la Palatul Administrativ din Timişoara, că în România încă există instituţii de tip comunist care, după Revoluţie, şi-au schimbat doar denumirea.

"România este în situaţia în care, din păcate, sistemul comunist încă persistă (...). Vorbesc de sistemul administrativ, despre instituţiile comuniste, cele de dinainte de 1989, acestea, practic, nu sunt schimbate, ci doar au primit alte denumiri. În cele mai multe zone şi mentalitatea a rămas la fel, şi structura şi arhitectura instituţională au rămas la fel, ceea ce ne face să avem un sistem administrativ destul de rigid şi în anumite zone chiar destul de agresiv cu cetăţeanul", a afirmat vicepremierul.

Potrivit lui Liviu Dragnea, unul dintre obiectivele principale ale regionalizării îl reprezintă asigurarea unui standard minim de viaţă şi de acces la civilizaţie.

"Este clar că niciunde în lume, nu toţi cetăţenii au aceleaşi condiţii de trai, de egalitate a serviciilor publice, dar trebuie asigurat un nivel minim sub care să nu se scape", a spus acesta.

Potrivit lui Liviu Dragnea, regionalizarea este un proces care se realizează doar împreună cu descentralizarea, pentru a evita, pe viitor, demersurile dificile şi îndelungate ale autorităţilor locale de a obţine aprobări de la instituţiile centrale din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici