Dragnea: Miliarde de euro nu au intrat în bugetul ţării. SRI trebuia să intervină/ Pe 2018 vom avea venituri mai mari cu 70 miliarde de lei faţă de 2016

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că una dintre cele mai mari probleme de securitate naţională o reprezintă miliardele de euro care nu au intrat în bugetul ţării noastre, iar SRI trebuie să intervină, „dacă tot cer în fiecare an buget mai mare”.

6661 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Miliarde de euro nu au intrat în bugetul ţării. SRI trebuia să intervină/ Pe 2018 vom avea venituri mai mari cu 70 miliarde de lei faţă de 2016

Dragnea: Miliarde de euro nu au intrat în bugetul ţării. SRI trebuia să intervină

„Una dintre cele mai mari probleme de securitate naţională o reprezintă asta - că miliarde de euro nu au intrat în bugetul ţării ca să facem autostrăzi, şcoli, spitale. Aici SRI trebuia să intervină. Dacă tot cer în fiecare an buget mai mare şi au primit până acum, să ne prezinte şi nouă dacă au sesizat pe cineva. Adică ei nu ştiu lucrurile acestea? Ditamai SRI nu a putut să ceară în CSAT, premierului, preşedintelui de la acea dată - domnule, avem o problemă aici? Nu au niciun departament economic? Asta nu este de securitate naţională sau te asiguri să îţi meargă Dumbravă la judecător şi să spună bagă-l pe ăla în puşcărie? Da, s-a discutat, dar degeaba şi mediul fiscal în România este foarte atractiv şi vin în continuare”, a declarat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

„Nu aţi văzut comunicatul Coaliţiei pentru Dezvoltare? Eu i-am rugat frumos pe toţi, acum câteva zile, să nu mai ameninţe statul român, că nu mai ţine. Ameninţă, cere lui Iohannis să discute în CSAT că acestea sunt probleme de siguranţă naţională, ordonanţa”, a completat liderul PSD.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să încludă în agenda CSAT impactul OUG adoptată în 21 decembrie asupra stabilităţii fiscale, predictibilităţii procesului legislativ şi deficitului de forţă de muncă, considerând că are impact asupra siguranţei naţionale.

CDR reprezintă companii româneşti şi străine, mici şi mari, care contribuie cu peste 50% la PIB-ul României şi angajează peste 1,2 milioane de oameni.

Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă care prevede introducerea unei „taxe pe lăcomie” aplicabilă băncilor, în funcţie de evoluţia ROBOR, precum şi un pachet de măsuri pentru companiile din energie – o contribuţie de 3% din cifra de afaceri, plafonarea preţului gazelor naturale şi a celor de pe piaţa de electricitate. Întreg mediul de afaceri a reacţionat negativ la anunţ.

Dragnea: Pe 2018 vom avea venituri mai mari cu 70 miliarde de lei faţă de 2016

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, l-a sunat şi i-a transmis că pe anul acesta vom avea venituri mai mari cu 70 de miliarde comparativ cu 2016, iar în 2019 veniturile vor fi, pentru prima dată, mai mari de un trilion.

„Spunea Iohannis, că el atâta înţelege, «domnule în această scamatorie fiscală, taxe mai mici şi fără venituri mai mari. Pe 2018 vom avea venituri mai mari cu 70 miliarde de lei faţă de 2016. M-a sunat Vâlcov. Adică asta înseamnă unul dintre efectele programului de guvernare. Ne va duce în 2019 vom avea, pentru prima dată, venituri mai mari de un trilion, adică peste 1.000 de miliarde, 1.028 de miliarde. De ce? În momentul în care se micşorează taxele, se măreşte baza de impozitare, adică nu stau doar cu 10 oameni cărora le pun biruri şi mai mari. Fac biruri mai mici şi în loc de 10 sunt 100 şi când adun iau mai mult, dar lumea trăieşte mai bine, se dezvoltă afacerile”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

Liderul social-democrat a adăugat că profitul declarat al companiilor româneşti este mai mare de 3,5 ori decât al celor străine.

„Profitul declarat de companiile româneşti este mai mare de 3,5 ori decât companiile străine. Bun, ştiu că românii sunt deştepţi, dar chiar aşa toţi managerii românii sunt mai deştepţi de 3,5 ori decât cei străini? Nu e în regulă. Există o limită de prostie pe care o poţi accepta. Domnule, mă ie de prost, dar până aici, pentru că deja după aia cum se mai numeşte asta? Ah cu scandal, dar eu vă spun că este începutul şi ei să înţeleagă că şi noi avem dreptul la taxele din celelalte ţări, din ţările-mamă”, a conchis Dragnea.

Acesta a acuzat că există companii care au cifre uriaşe de afaceri, de miliarde de euro, însă profituri foarte mici, puţin peste 1%, nevrând să plătescă impozitul în România. Liderul PSD a precizat că va prezenta situaţia acestor companii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici