DSP Sibiu are conducere militară. Judeţul are cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19

  • Direcţia de Sănătate Publică are conducere militară, colonelul Daniel Chelcea, până marţi director medical la Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu, urmând să preia mandatul de miercuri.
2592 afișări
Imaginea articolului DSP Sibiu are conducere militară. Judeţul are cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19

DSP Sibiu are conducere militară

Direcţia de Sănătate Publică are conducere militară, colonelul Daniel Chelcea, până marţi director medical la Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu, urmând să preia mandatul de miercuri.
 
Surse politice au declarat, marţi seara, pentru MEDIAFAX, că noul şef al DSP Sibiu este colonelul Daniel Chelcea.
 
Ulterior, colonelul Chelcea a declarat, pentru MEDIAFAX, că îşi doreşte, în primul rând să vadă ce probleme şi ce resurse va găsi la DSP, de miercuri.
 
„Nu pot să spun ce o să fac de mâine (miercuri - n.r.), pentru că nu ştiu. Trebuie să văd care sunt problemele, ce resurse găsesc şi cum să putem face să fie mai bine. În mod cert va fi mai bine, asta este speranţa mea. Lucrurile trebuie să revină la normal”, a declarat colonelul Chelcea.
 
Până marţi, colonelul Daniel Chelcea a fost medic ORL şi director medical al Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu.  Acesta a preluat conducerea DSP Sibiu, după ce fostul director Gabriel Budescu şi-a dat demisia pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 în judeţ.
 
Sursele politice citate au precizat că noua conducere a DSP Sibiu a fost stabilită încă de vineri, când s-a stabilit intrarea municipiului Sibiu, a oraşelor Cisnădie şi Tălmaciu şi a satului Şelimbăr în carantină. Directorul adjunct al DSP Sibiu nu va fi militar, dar va avea un consilier, au mai spus sursele citate.
 
În paralel, Corpul de Control este la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Directorului general Liliana Coldea i s-a cerut demisia, însă aceasta refuză.
 
Judeţul Sibiu are cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19, marţi coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile fiind de 8,17 la mia de locuitori. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici