Elena Udrea, audiată la DNA: Avem un agent electoral care face dosare candidaţilor ce nu trebuie să intre în Parlament

Deputatul Elena Udrea a ajuns, vineri dimineaţă, la sediul DNA, pentru a fi audiată în dosarul în care deputaţii au încuviinţat urmărirea penală pentru acuzaţia de instigare la luare de mită privind finanţarea campaniei electorale prezidenţiale din 2009.

925 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, audiată la DNA:  Avem un agent electoral care face dosare candidaţilor ce nu trebuie să intre în Parlament

Elena Udrea este audiată la DNA după ce Parlamentul a încuviinţat urmărirea penală pentru acuzaţia de instigare la luare de mită privind finanţarea campaniei electorale prezidenţiale din 2009

UPDATE 11:15 - Elena Udrea: Avem un agent electoral care face dosare candidaţilor ce nu trebuie să intre în Parlament

"Avem un agent electoral foarte eficient, care se implică în campania electorală făcând dosare partidelor care nu ar trebui să între în Parlament sau candidaţilor care nu ar trebui să între în Parlament conform dorinţei sistemului, doamnei Kovesi, domnului Iohannis. Deci avem partide care nu trebuie să între în Parlament, au fost nominalizate: PMP, ALDE, PRU şi, desigur, candidaţi care nu ar trebui să între în parlament, Elena Udrea. Acesta este un dosar de campanie electorală, se referă la campania electorală din 2009 şi are că ţintă campania electorală din 2016", a declarat fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, la ieşirea din sediul DNA.

Fostul ministru al Turismului a precizat că se aşteaptă ca şi alţi lideri politici să fie anchetaţi pentru maniera în care au fost sponsorizate campaniile electorale.

"Dacă vorbim de lideri politici care sunt din această categorie a celor care ar încurcă planurile sistemului, da, mă aştept să fie acuzaţi de orice, inclusiv că au trecut pe roşu, doar să aibă dosar în campanie. Dacă vorbim de lideri politici ai partidelor favorizate astăzi, PNL, USR, cei care sunt în planul acesta de preluare a puterii după 11 decembrie, atunci nu mă aştept să li se întâmple absolut nimic, să nu fie deranjaţi nici măcar cu o adiere. (...) Asta este ţinta, să afecteze imaginea lui Traian Băsescu pentru că aici este şi Ioana Băsescu şi este vorba despre finanţarea campaniei din 2009, chiar dacă în ceea ce priveşte ultimele acuzaţii este vorba despre finanţarea referendumului pentru 300 de parlamentari, nu a campaniei fostului preşedinte. (...) Cel puţin în ceea ce priveşte acuzaţiile care mi se aduc, sunt cheltuieli făcute pentru publicitarea, promovarea referendumului de reducere a Parlamentului", a precizat Elena Udrea.

Elena Udrea a refuzat să facă declaraţii la intrarea în sediul DNA.

Fostul ministru Elena Udrea poate fi urmărită penal, a decis marţi Camera Deputaţilor prin vot secret cu bile, înregistrându-se 147 de voturi pentru şi 97 împotrivă.

DNA a cerut, miercuri, aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul în care aceasta este acuzată de instigare la luare de mită, privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

"Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) şi Tarhon Victor (la data faptei preşedintele Consiliului judeţean Tulcea) pentru luare de mită, precum şi faţă de Udrea Elena Gabriela pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obţinute probe noi cu privire la săvârşirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale", se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.

Deputatul Elena Udrea le-a spus deputaţilor marţi că ar face un bine dacă ar vota cererea DNA de urmărire penală pe numele său, spunându-le totodată colegilor că actualul Parlament ''este cel mai laş şi nepregătit din istoria de după 1989''.

''Este ceva între la revedere şi o slujbă de veşnică pomenire pentru actualul legislativ. Parlamentul acesta ales în 2012 este cel mai laş şi nepregătit din istoria de după 1989. Dintr-un amestec de frică, incompetenţă şi ignoranţă, noi am permis ca această ţară să fie acaparată de sistem. Am scăpat serviciile de sub control. Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaştri să fie implicat. Ne-am întors pe vremea lui Ceauşescu, totul este raportat la noua securitate'', a conchis Udrea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici