Elevii dintr-o comună din Prahova primesc bani să meargă la şcoală. La 10 absenţe, pierd ajutorul

Elevii din comuna Brazi, judeţul Prahova, care merg la şcoală într-o altă localitate primesc sprijin financiar în valoare de 200 de lei lunar, în urma unei hotărâri a Consiliului Local. Dacă au zece absenţe nemotivate, elevii pierd banii pe luna respectivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

542 afișări
Imaginea articolului Elevii dintr-o comună din Prahova primesc bani să meargă la şcoală. La 10 absenţe, pierd ajutorul

Elevii dintr-o comună din Prahova primesc bani să meargă la şcoală. La 10 absenţe, pierd ajutorul

Consilierii locali din Brazi au adoptat o hotărâre prin care se acordă un sprijin financiar elevilor şi studenţilor comunei, care frecventează cursurile de zi la învăţământul liceal, postliceal, profesional şi universitar.

„În vederea facilitării accesului la educaţie, începând cu anul şcolar 2018 - 2019 se aprobă acordarea unui sprijin financiar în valoare de 200 de lei, lunar”, se arată în hotărârea Consiliului Local Brazi.

Potrivit sursei citate, pentru a beneficia de sprijinul financiar, elevii trebuie să fie la o unitate şcolară de stat la cursuri de zi, să aibă domiciliul stabilit pe raza comunei Brazi de cel puţin 10 ani. Sprijinul financiar se acordă şi dacă unul dintre părinţi locuieşte în Brazi sau dacă elevii ori studenţii fac naveta cu mijloace de transport în comun pentru a ajunge la cursuri. DAcă elevii au mai mult de zece absenţe, pierd ajutorul, arată hotărârea CL Brazi.

„Elevii care înregistrează 10 absenţe nemotivate pe lună, conform situaţiei şcolare comunicate de unitatea de învăţământ, pierd sprinjinul financiar pentru luna respectivă”, scrie în hotărârea CL Brazi.

Primarul comunei Brazi, Leonaş Radu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că fiind vacanţă, deocamdată nimeni nu s-a arătat interesat de această facilitate.

„Acest sprijin financiar este pentru cei care merg la liceu, postliceală sau facultate. Noi avem doar gimnaziu în comună. Nu s-a depus niciun dosar. E vacanţă. Vedem după ce începe noul an şcolar”, a spus primarul comunei Brazi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici