Video EXPLOZIE într-un bloc din Fieni: Cinci persoane, printre care şi un copil, au fost rănite - VIDEO

Cinci persoane, între care un copil, au fost rănite, iar două apartamente au fost avariate, vineri dimineaţă, în urma unei explozii produse într-un bloc din oraşul dâmboviţean Fieni, la ora transmiterii acestei ştiri locatarii fiind evacuaţi.

1044 afișări

UPDATE: Trei răniţi din explozia de la Fieni, aduşi cu elicopterul la spitale din Bucureşti

Trei răniţi din explozia produsă vineri dimineaţă într-un bloc din oraşul Fieni au fost aduşi în Capitală, cu două elicoptere MAI, şi internaţi la spitalele "Bagdasar-Arseni", Universitar şi "Grigore Alexandrescu", a precizat, pentru MEDIAFAX, dr. Manuela Guran de la SMURD Bucureşti.

Potrivit reprezentantului SMURD Bucureşti, cei trei răniţi sunt un bărbat cu traumatism cranio-cerebral, aflat în comă, o femeie lovită la cap, care suferit şi şi arsuri, şi o fetiţă de 10 ani care are o fractură de femur.

Bărbatul a fost internat la Spitalul "Bagdasar-Arseni", femeia la Universitar, iar copilul, la "Grigore Alexandrescu".

UPDATE: Primarul din Fieni spune că familiile din blocul afectat de explozie vor sta la pensiuni din zonă

Primarul oraşului dâmboviţean Fieni, Adriean Budoiu, a declarat că cele 20 de familii de pe scara blocului afectat de o explozie urmată de incendiu vor fi cazate la pensiunile din zonă, iar oamenii vor fi sprijiniţi financiar.

Potrivit edilului şef, un prim bilanţ arată că în urma exploziei trei apartamente au distrugeri majore, alte 17 având geamuri sparte şi uşi dislocate.

"Sunt trei apartamente din bloc distruse, celelalte 17 au şi ele avarii, uşi smulse şi ferestre sparte. Vom vedea dacă oamenii mai pot locui în imobil, vom vedea dacă a fost afectată structura de rezistenţă a imobilului. Am stabilit că cele 20 de familii vor putea fi găzduite temporar la pensiuni din zonă, am găsit soluţia şi vom sprijini financiar familiile afectate", a declarat primarul PDL al oraşului Fieni, Adriean Budoiu.

Două elicoptere au preluat trei dintre răniţii în explozie, doi adulţi şi o fată de 12 ani, şi i-au transportat la spitale din Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, explozia a fost provocată de o acumulare de gaze provenită, cel mai probabil, de la un aparat de încălzire, iar ancheta este în curs.

"Au venit două elicoptere pe stadionul orăşenesc din Pucioasa, unul de la SMURD, celălalt de la MAI, ambele cu medici, care au preluat răniţii, un bărbat în comă, o femeie care a suferit arsuri de gradul IV pe 30 la sută din suprafaţa corpului şi o fetiţă de 12 ani cu fractură la femur şi alte leziuni", a declarat şeful ISU Dâmboviţa, colonelul Mirel Emil Pietreanu.

Potrivit sursei citate, din primele date a reieşit că explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze într-un apartament situat la etajul al treilea, unde locuia femeia care a suferit arsuri.

"După deflagraţie, planşeul locuinţei de la etajul al treilea spre al patrulea a fost dislocat, acolo era bărbatul care acum este în comă, iar planşeul de la etajul al treilea spre etajul al doilea, o parte din el, s-a prăbuşit, căzând peste fetiţa de 12 ani care era în pat. Ceilalţi doi răniţi erau prin alte apartamente sau pe scara blocului, sunt răniţi uşor şi au primit îngrijiri medicale, neavând nevoie de internare", a declarat şeful ISU Dâmboviţa, colonelul Mirel Pietreanu.

Bărbatul în comă a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni, femeia a fost dusă la Spitalul Universitar, iar fetiţa la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Martorii spun că explozia urmată de incendiu ar fi fost provocată de o sobă pe gaze improvizată, din apartamentul de la etajul al treilea al blocului, iar în prima fază au crezut "ca este cutremur ca la Galaţi".

"Am crezut că e cutremur ca la Galaţi. S-a auzit o bubuitură groaznică şi mi s-au spart geamurile. Uşa a venit peste mine. M-am speriat de moarte. Am crezut că vine sfârşitul lumii, blocul s-a clătinat din temelii, iar zgomotul a fost asurzitor. După aceea ne-am dat seama că a fost o explozie puternică la blocul nostru, A3, de pe strada Teilor. Sunt cinci victime, zeci de geamuri sparte, uşi metalice smulse din pereţi sau îndoite şi pereţi dislocaţi, aşa se vede de aici. Eu cred că totul e de la soba pe gaze improvizată din apartamentul de la etajul trei. Au fost sparte şi geamurile şcolii din Fieni care sunt totuşi la distanţă", a declarat o locatară din blocul afectat.

La locul exploziei au venit şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, şi senatorul PSD Leonardo Badea, iar localnicii spun că în aproape toate locuinţele din imobil sunt astfel de sobe improvizate.

Cinci persoane, între care un copil, au fost rănite, iar mai multe apartamente au fost avariate, vineri dimineaţă, în urma unei explozii produse într-un bloc din oraşul dâmboviţean Fieni.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dâmboviţa, explozia s-a produs la etajul al treilea al unui bloc de locuinţe şi a fost urmată de incendiu, la faţa locului fiind trimise trei autospeciale şi o autoscară pentru intervenţie la înălţime şi trei ambulanţe, dintre care două de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa şi una de la SMURD.

"Din primele cercetări rezultă că deflagraţia a avut loc într-un bloc din oraşul Fieni, iar apartamentele afectate sunt situate la etajele al treilea şi al patrulea, sunt cinci victime - patru adulti şi un copil - care vor fi transportate la spital, urmează să stabilim împreună cu pompierii miitari ce s-a întâmplat, care sunt cauzele exploziei şi să evaluăm pagubele", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, maiorul Eduard Ţelea.

Locatarii blocului în care s-a produs explozia au fost evacuaţi de către pompieri, la ora transmiterii acestei ştiri incendiul care a urma deflagraţiei fiind lichidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici