Falsă ameninţare cu bombă la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti

Un bărbat a anunţat, vineri, prin apel la 112, că la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti ar exista un colet suspect ce ar putea conţine o bombă, un echipaj de specialişti pirotehnicieni făcând verificări la unitatea sanitară.

22 afișări
Imaginea articolului Falsă ameninţare cu bombă la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti

Falsă ameninţare cu bombă la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Răzvan Chiriţă)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că alarma a fost una falsă şi că poliţiştii nu au găsit nimic suspect în incinta spitalului. El a precizat că specialiştii pirotehnicieni au plecat de la unitatea sanitară şi că se fac verificări pentru a afla cine a apelat 112 anunţând că ar fi o bombă în spital.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu, a declarat pentru MEDIAFAX că vizitatorilor li se permite din nou accesul în clădire şi că, pe timpul verificărilor poliţiştilor, activitatea medicilor s-a desfăşurat normal.

Cârstoiu a adăugat că, la momentul alertei cu bombă, în spital erau aproximativ 4.000 de persoane, din care 1.500 pacienţi, aproximativ tot atâţia aparţinători, pentru că era program de vizită, restul fiind angajaţi ai unităţii sanitare.

Managerul SUUB a precizat că nu este prima dată când reprezentanţii spitalului se confruntă cu o astfel de situaţie şi că interzicerea accesului în clădire pe perioada verificărilor efectuate de anchetatori este o măsură necesară în astfel de cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici