Video Felix Stroe: Ministerul Transporturilor a acţionat pentru pregătirea exemplară pentru a preveni efectele viscolului

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dat asigurări, la începutul şedinţei de guvern de joi, că nu vor fi probleme din cauza viscolului pe calea ferată şi pe autostrăzi şi drumurile naţionale, el afirmând că Ministerul Transporturilor s-a pregătit ”exemplar”.

239 afișări

”Ministerul de Transporturi a acţionat în ultimele două luni de zile pentru pregătirea exemplară pentru a preveni efectele viscolului, vremii rele. În momentul de faţă avem încheiate 57 de contracte de deszăpezire, adică toate contractele de care este nevoie. Sunt acoperite integral toate autostrăzile şi toate drumurile naţionale şi suntem în măsură să acordăm şi consiliilor judeţele pentru celelalte categorii de drumuri în situaţii deosebite. Am şi făcut-o acum o săptămână în judeţul Iaşi”, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la începutul şedinţei de Guvern.

El l-a informat pe premier că se va acţiona cu 2782 de utilaje, din care 512 proprii, iar 2270 de utilaje sunt închiriate.

”Au fost aprovizionate şi sunt în cele şapte direcţii regionale 300.000 de tone de sare. Este o cantitate rezonabilă. Dacă va fi nevoie, suntem pregătiţi să aprovizionăm rapid, pe măsură ce vom consuma necesarul. Au fost instalaţi peste 500.000 de metri liniari de parazăpezi. De asemenea, am acordat o atenţie deosebită conlucrării cu organele de poliţie - în momentul de faţă avem încheiate protocoale cu aceste organe de poliţie la toate nivelele”, a mai spus Stroe.

Premierul Mihai Tudose l-a întrebat şi despre situaţia pe calea ferată.

”La trenuri deja am făcut nişte exerciţii de alarmare - chiar aşa se numesc - am scos toate plugurile şi dimineaţa şi duminica şi noaptea - le-am scos la acţiune. Am simulat situaţii de imtemperii, de viscol, de zăpezi. Toate cele 38 de pluguri sunt în perfectă stare de funcţionare şi suntem pregătiţi să acţionăm”, a răspuns Stroe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici