Fifor, la expoziţia BSDA: Vom da drumul programului de înzestrare pentru forţele navale. Vom relansa şi producţia IAR

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, miercuri, la expoziţia BSDA, dedicată industriei militare, că ministerul este în procedura finală pentru demararea unui program de înzestrare pentru forţele navale.

1188 afișări
Imaginea articolului Fifor, la expoziţia BSDA: Vom da drumul programului de înzestrare pentru forţele navale. Vom relansa şi producţia IAR

Fifor: Vom da drumul programului de înzestrare pentru forţele navale. Vom relansa şi producţia IAR

"Am vizitat, printre altele, şi facilităţile de producţie ale Republicii Elene pentru submarine, unde există o cooperare între industria autohtonă şi mari companii. Vom da şi noi drumul unui astfel de program de înzestrare. Asta înseamnă că suntem gata cu solicitările Marinei , pe care le vom duce spre aprobare către CSAT şi Parlamentul României ca să poata deveni un program major de înzestrare pentru fortele navale. (...) Vom relansa şi producţia de la IAR", a spus Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naţionale a făcut precizările la deschiderea celei de-a şaptea ediţie a Expoziţiei Internaţionale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale, Securităţii Cibernetice şi Securităţii Private (BSDA), care reuneşte, la Bucureşti, peste 200 de firme din 24 de ţări.

În cadrul acestui eveniment, trustul MEDIAFAX lansează Monitorul Apărării.

"Este o expoziţie care depăşeste graniţele unei expoziţii obişnuite. Discutăm despre un forum, mai degrabă, unde cele mai importante companii din lume sunt invitate să-şi prezinte oferta. Aici se poate face un schimb de experienţă si de idei, astfel încât să ne putem atinge obiectivul principal, acela a de a încheia parteneriate avantajoase pentru România. Aş vrea să vă reamintesc că 2018 este al doilea an consecutiv în care Guvernul alocă 2% din PIB pentru Apărare. Din acest 2 la sută, 50 la sută sunt cheltuilei pentru înzestrare. Profit de ocazie pentru a sublinia din nou faptul că Guvernul României, Ministerul Apărării, nu-şi doreşte pur şi simplu să achiziţioneze echipamente militare, ne dorim foarte mult ca mare parte din aceste sume să se întoarcă în industria naţională de apărare. Acest lucru nu poate fi realizat decât prin parteneriate încheiate între companii de slecialitate din domeniu şi reprezentanţii industriei nationale de apărare (...) Ne dorim transformarea industriei naţionale de apărare într-un hub regional pentru înzestrarea cu echipamente militare", a mai spus ministrul.

Ministrul a precizat că Armata este în procedură pentru achiziţia a 4 avioane F16.

În perioada 16-18 mai, la complexul expoziţional ROMAERO, se desfăşoară a şaptea ediţie a Expoziţiei Internaţionale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale, Securităţii Cibernetice şi Securităţii Private (BSDA), care va reuni peste 200 de firme din 24 de ţări.

Pe pagina oficială a evenimentului, organizatorii anunţă că ediţia din acest an a BSDA va reuni peste 200 de expozanţi din 24 de ţări, care vor aduce cele mai noi şi performante tehnologii din domeniul apărării şi securităţii terestre, aeriene şi maritime.

Alături de prezentarea exponatelor, programul evenimentului include şi numeroase demonstraţii practice, privind funcţionarea tehnologiei.

Expoziţia Internaţională dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale, Securităţii Cibernetice şi Securităţii Private este la a VII-a ediţie şi este organizată de mai multe întreprinderi private cu sprijinul Guvernului României, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază.

În acest an la BSDA sunt aşteptaţi peste 20.000 de vizitatori din 41 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici