Florian Coldea, audiat pe 9 februarie la Comisia SRI, după acuzaţiile Elenei Udrea

Directorul interimar al SRI Florian Coldea va fi audiat în 9 februarie, la ora 10.00, de Comisia parlamentară de control al SRI, printre temele discuţiilor aflându-se acuzaţiile Elenei Udrea şi situaţia generată de demisia lui George Maior de la conducerea serviciului.

1833 afișări
Imaginea articolului Florian Coldea, audiat pe 9 februarie la Comisia SRI, după acuzaţiile Elenei Udrea

Florian Coldea (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului  parlamentar  asupra  activităţii  Serviciului  Român de Informaţii a stabilit ca până la data audierii reprezentanţii SRI să pună la dispoziţia Comisiei informaţiile necesare.

Conform unui comunicat al comisiei, temele audierii vor fi:  "perspectivele de evoluţie ale principalelor riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale a României  in anul 2015 şi pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri; analiza situaţiei generate de demisia lui George Maior din funcţia de director al SRI; analiza situaţiei generate de afirmaţiile/acuzaţiile la adresa SRI şi a conducerii interimare a SRI, apărute în spaţiul public in ultimele zile".

Un alt subiect care va fi discutat de comisie cu membrii conducerii SRI va fi "analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activităţii SRI".

Elena Udrea a lansat, începând de vineri, acuzaţii grave la adresa lui Florian Coldea. Preşedintele Comisiei de control SRI Georgian Pop a declarat duminică, agenţiei MEDIAFAX, că audierea conducerii intrerimare a SRI va fi precedată de o anchetă internă în cadrul Serviciului cu privire la afirmaţiile lui Udrea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici