Focar de gripă aviară, confirmat într-o gospodărie din Balta Doamnei, judeţul Prahova

Un focar de gripă aviară a fost confirmat într-o gospodărie din Balta Doamnei, judeţul Prahova, unde unui localnic îi muriseră mai multe păsări, iar în urma confirmării focarului peste 200 de păsări au fost sacrificate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

893 afișări
Imaginea articolului Focar de gripă aviară, confirmat într-o gospodărie din Balta Doamnei, judeţul Prahova

Focar de gripă aviară, confirmat într-o gospodărie din Balta Doamnei, judeţul Prahova (Imagine: Victor Ciupuliga/ Foto Mediafax)

Un nou focar de gripă aviară a fost confirmat, în Prahova, în comuna Balta Doamnei. Boala a fost declarată oficial, luni, la Primăria comunei Balta Doamnei, de către Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor.

Potrivit DSVSA Prahova, săptămâna trecută, un localnic din Balta Doamnei s-a prezentat la laborator cu un cadavru de gâscă, din propria gospodărie, unde mai multe păsări au fost găsite moarte.

În urma analizelor, focarul de gripă aviară a fost confirmat.

Asfel, DSVSA Prahova a decis sacrificarea a peste două sute de păsări, stabilind, totodată, zona de protecţie de trei kilometri în jurul focarului, iar zona de supraveghere de zece kilometri.

În plus, medicii veterninari vor face inspecţii în toate gospodăriile populaţiei din zona de protecţie şi au interzis organizarea de târguri sau expoziţii de păsări şi animale.

În ianuarie, autorităţile sanitar-veterinare din Prahova au confirmat un focar de gripă aviară după ce în gospodăria din satul Loloiasca a primarului comunei Albeşti -Paleologu mai multe părăsi au murit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici