Fost manager al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, miercuri, pe fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţână, la 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru spălare de bani şi luare de mită, decizia fiind definitivă.

570 afișări
Imaginea articolului Fost manager al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare

Fost manager al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare

"În temeiul art.38 alin.1 Cod penal rap. la art. art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopeşte cele şase pedepse de câte 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare aplicate inculpatului CĂPĂŢÂNĂ DĂNUŢ pentru infracţiunile deduse judecăţii, astfel încât acesta va executa pedeapsa prinicpală rezultantă de 6 (şase) ani şi 8 (opt) luni închisoare (2 ani şi 6 luni închisoare + 1/3 din 5 X 2 ani şi 6 luni închisoare = 6 ani şi 8 luni închisoare)", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, care este definitivă.

În primă instanţă, Dănuţ Căpăţână fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti pe 15 decembrie 2016 la 13 ani şi 4 luni închisoare.

Totodată, societăţile Picus Consulting SRL şi Performance Profile SRL au fost obligate la plata unei amenzi penale de 450.000 lei.

Fostul manager a fost trimis în judecată în august 2016, alături de Constantin Virgil Ivan, director general al unei societăţi, precum şi persoanele juridice SC Picus Consulting SRL şi SC Performance Profile SRL.

"În perioada iulie 2009 - mai 2016, în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpatul Căpăţînă Dănuţ a pretins, de la mai mulţi reprezentanţi de societăţi comerciale, sume de bani în cuantum de 310.826 euro, 27.900 USD şi 4.768.698,78 lei din care a primit în total, suma de 197.858,59 euro, 27.900 USD şi 4.768.698,78 lei. Banii au fost primiţi atât în mod direct, cât şi prin intermediul inculpatei S.C. Picus Consulting S.R.L. şi patru firme off-shore deţinute de inculpat sau de amici ai inculpatului, în schimbul încheierii, derulării în bune condiţii şi plăţii la timp a facturilor aferente contractelor încheiate între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu acele societăţi comerciale. Aceste contracte vizau achiziţia de servicii IT şi ulterior de mentenanţă IT, servicii medicale de medicina muncii destinate angajaţilor spitalului, servicii medicale constând în analize de laborator", au arătat procurorii DNA.

Banii au fost viraţi de către reprezentanţii societăţilor comerciale care au încheiat contracte cu spitalul judeţean Constanţa în conturile S.C. Picus Consulting S.R.L. şi al firmelor off-shore.

"Din totalul banilor primiţi cu titlu de mită, suma de 4.768.698,78 lei a provenit de la inculpatul Ivan Constantin Virgil, director general al unei societăţi comerciale, fiind remisă în perioada iulie 2009 - mai 2016, în vederea derulării în bune condiţii a două contracte şi a plăţii la timp a facturilor aferente acestora, sub forma unor plăţi lunare aferente unor servicii de consultanţă neefectuate", a mai arătat DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici