Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat la 3 ani şi 9 luni de închisoare într-un dosar ce vizează Poşta Română

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost condamnat, luni, de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare într-un dosar ce vizează Poşta Română. Decizia nu este definitivă.

6845 afișări
Imaginea articolului Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat la 3 ani şi 9 luni de închisoare într-un dosar ce vizează Poşta Română

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, condamnat la 3 ani şi 9 luni închisoare într-un dosar ce vizează Poşta Română

Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piatra Neamţ, a fost condamnat la 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare. Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti poate fi atacată.

Totodată, instanţa a luat act că suma de 226.967,15 euro primită de către Ştefan Gheorghe în săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă a fost restituită.

„Menţine liberarea condiţionată din pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 9 luni închisoare aplicată inculpatului Ştefan Gheorghe. (...) În baza art. 404 alin. 4 lit. c C.p.p. ridică măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatului prin ordonanţa procurorului din 27.12.2016 (dup. vol. 40, filele 292-293). Respinge ca nefondată acţiunea civilă formulată de partea civilă C.N. Poşta Română S.A. în contradictoriu cu inculpatul Ştefan Gheorghe”, mai spune minuta.

Fostul primar din Piatra Neamţ, condamnat la închisoare în dosarul Microsoft, a părăsit, în septembrie 2017, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Ploieşti, după ce a fost eliberat condiţionat.

Gheorghe Ştefan a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie într-un dosar disjuns din cel privind Poşta Română.

Din rechizitoriul procurorilor a reieşit faptul că, în 2009, Gheorghe Ştefan Pinalti, la momentul respectiv, primar al oraşului Piatra Neamţ, i-ar fi propus lui Marian Constantinof, om de afaceri, că în schimbul unor sume de bani, va interveni pe lângă reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română S.A (C.N.P.R.), astfel încât sucursala „Fabrica de Timbre” – C.N.P.R., să le atribuie contracte unor societăţi comerciale conduse de omul de afaceri.

"Sumele de bani pe care le pretindea Gheorghe Ştefan urmau să provină tocmai din încasările obţinute din executarea primelor contracte. Deoarece banii i s-ar fi dat lui Gheorghe Ştefan, cheltuielile de aprovizionare cu hârtie ar fi trebuit să fie acoperite din profitul generat de următoarele contracte încheiate. Un prim pas pentru atribuirea clientelară a unor contracte către firmele controlate de Marian Constantinof l-a reprezentat numirea, în 8 septembrie 2009, cu sprijinul inculpatului Gheorghe Ştefan, a inculpatului Mihăilescu Cosmin Dragoş, la conducerea „Fabricii de Timbre”. Mihăilescu Cosmin Dragoş era la momentul respectiv o persoană apropiată inculpatului Constantinof Marian şi a avut sarcina să controleze şi să manipuleze procedurile de achiziţie publică", au spus procurorii DNA la acel moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici