FOTO Peste 40 de şoferi au protestat faţă de starea şoselei de centură din Galaţi

Peste 40 de şoferi au protestat, duminică, staţionând cu maşinile pe prima bandă a şoselei de centură din Galaţi. Şoferii se plâng că, deşi în ultimul an pe şosea au avut loc 37 de accidente grave cu victime, strada nu este asfaltată şi nu există pasarele pentru pietonii care vor să traverseze.

168 afișări
Imaginea articolului FOTO Peste 40 de şoferi au protestat faţă de starea şoselei de centură din Galaţi

Peste 40 de şoferi au protestat faţă de starea şoselei de centură din Galaţi

Peste 40 de şoferi s-au adunat pe şoseau de centură din Galaţi şi, timp de jumătate de oră, au staţionat cu maşinile pe prima bandă, având avariile pornite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şoferii au protestat astfel faţă de faptul că, deşi este unul dintre cele mai circulate drumuri din oraş, şoseaua, lungă de cel puţin 10 kilometri, nu este asfaltată la standarde moderne şi pe numeroase porţiuni nu are trotuare.

În plus, şoferii se plâng că zona este periculoasă deoarece nu există pasarele pentru pietonii care vor să traverseze şi semafoare pentru maşinile care schimbă direcţia de mers.

Afirmaţiile şoferilor sunt susţinute de statisticile Poliţiei Rutiere, potrivit cărora, în ultimul an, pe şoseaua de centură din Galaţi au avut loc 37 de accidente grave cu victime.

Protestul de duminică a fost organizat de Asociaţia ”Galaţi, oraşul meu”, liderii căreia spun că au trimis mai multe adrese Primăriei, dar nu au primit niciun răspuns.

”Dacă nu vom avea nicio reacţie nici după protest, nu ne vom opri, vom strânge semnături de la cetăţenii din zonă pentru a convinge autorităţile că trebuie făcut ceva aici pe drumul de centură”, a declarat presei George Nica, membru al Asociaţiei ”Galaţi, oraşul meu”.

Protestul de duminică a fost aprobat de Primărie. Iniţial, organizatorii au dorit să facă şi un marş auto prin oraş, dar autorităţile s-au opus pentru a nu da traficul peste cap.

”Protestul are ca scop sensibilizarea autorităţilor locale şi a întregii comunităţi în legătură cu necesitatea securizării - semaforizare, construire de pasarele de trecere - precum şi a reabilitării infrastructurii drumului de centură. În zonă sunt multe case unde locuiesc oameni şi firme cu mulţi angajaţi, deplasarea acestora fiind dificilă. Pentru că nu există trotuare, aceştia sunt expuşi pericolului”, a declarat preşedintele asociaţiei, Bogdan-Radu Brînzan.

În timpul protestului, traficul pe drumul de centură nu a fost blocat, dar nu s-a putut circula decât pe o bandă, astfel că pe anumite porţiuni de drum s-au format cozi de maşini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici