Video FOTO Povestea româncei prinsă în avalanşa din Italia. A plecat din ţară pentru a se putea trata

Femeia din România dispărută în avalanşa care a distrus hotelul Rigopiano din localitatea Farindola, regiunea Abruzzo, a plecat din ţară, după două căsnicii eşuate, pentru a-şi ajuta părinţii rămaşi în Bacău şi pentru a se trata de boala de care suferă, poliartrită reumatoidă.

16445 afișări

Adriana are 43 de ani şi s-a născut în comuna băcăuană Corbasca, într-o familie modestă.

Primarul comunei Corbasca, Andone Puşcasu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că părinţii femeii au lucrat la CAP şi, deşi au avut o situaţie modestă, au ajutat-o să îşi găsească drumul în viaţă.

Adriana a absolvit cursurile unei şcoli postliceale şi este infirmieră. Imediat după ce a terminat cursurile, s-a angajat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Răcăciuni, unde avea grijă de persoane cu probleme neuropsihiatrice.

A fost căsătorită de două ori, însă căsniciile nu au rezistat.

În urmă cu câţiva ani l-a cunoscut în Italia pe cel care îi este acum soţ şi tatăl celor doi copii.

"Tratatementul era foarte scump şi a beneficiat de faptul că s-a angajat în sistemul de sănătate din Italia, a beneficiat de o reducere şi apoi a cunoscut şi persoana cu care s-a căsătorit, care are o situaţie financiară bună şi lucrul ăsta a ajutat-o, pentru că trebuia să facă o injecţie lunară de aproape 1000 de euro. A născut cei doi copii pe riscul ei, pentru că nu avea niciun pronostic sănătos de la niciun medic. Toţi medicii erau reticenţi. A născut copiii pe riscul ei, copiii s-au născut sănătoşi, păcat că a fost situaţia asta", a spus Andone Puşcasu.

Primarul comunei Corbasca afirmă despre femeie că este "un copil foarte bine educat, un copil cuminte care îşi iubea familia".

"Are permanent în atenţie starea de sănătate a părinţilor, în fiecare vară vine şi îşi duce părinţii la analize, la tot felul de verificări, era preocupată de lucrul ăsta", declară primarul.

La rândul lor, părinţii Adrianei, întrebaţi de ce a plecat aceasta în Italia, au răspuns "La treabă. S-o găsit cu băiatul ăla, că el e italian". Întrebaţi, de asemenea, dacă îl plac pe ginerele lor, cei doi au răspuns afirmativ.

"Un băiat bun, bun, n-am ce să zic. E mai mic ca ea, că ştiţi cum se mărită tineretul ăsta. E mai mic ca ea cu trei ani. Nu bea, nu fumează", a afirmat mama Adrianei.

Pa pagina de Facebook a soţului Adrianei, Parete Giampiero, apar zeci de mesaje în care oamenii scriu că se roagă pentru ca familia acestuia să fie găsită. "Urmărim căutările şi din Belgia, suntem alături de voi", scrie un utilizator. "Ne rugăm pentru o minune", scrie altul.

Ultimul mesaj de pe Facebook al lui Parete Giampiero datează din 16 ianuarie, când acesta a postat imagini de la ziua de naştere a fiicei sale, Ludovica. "O sărbătoare frumoasă dedicată celor şase ani ai fiicei noastre Ludovica, vă mulţumim şi vă îmbrăţişăm", a scris acesta.

Vineri, Agenţia de protecţie civilă din Italia a anunţat că operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori în hotelul Rigopiano au continuat şi în cursul nopţii, iar alte două cadavre au fost descoperite, relatează The Associated Press şi AFP.

Operaţiunile de căutare sunt îngreunate de zăpada care blochează singurul drum de acces spre hotel, dar şi riscul producerii unor noi avalanşe.

Cel puţin 25 de oameni, inclusiv câţiva copii, sunt în continuare dispăruţi, şi există temeri că ar fi murit după ce hotelul a fost grav afectat de o avalanşă în cursul după-amiezii de miercuri.

Trei români, un adult şi doi copii, se aflau în hotelul afectat de avalanşa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia, a anunţat joi, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.

Acoperişul hotelului s-a prăbuşit parţial, iar clădirea este în mare parte acoperită de un strat gros de zăpadă.

Avalanşa a fost cauzată de cutremurele produse miercuri în zonele L'Aquila (regiunea Abruzzo) şi Rieti (regiunea Lazio).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici