Video VIDEO: Un câine a supravieţuit o lună fără mâncare şi apă, după ce femeia care îl hrănea nu a mai ajuns la el din cauza restricţiilor

  • Un câine din judeţul Vaslui a supravieţuit timp de o lună fără mâncare şi apă
  • Bătrâna care îl îngrijea nu a mai putut ajunge la el din cauza restricţiilor de circulaţie impuse în contextul epidemiei de COVID-19
  • Animalul a fost salvat de membrii unei asociaţii din judeţul Galaţi
1921 afișări

Animalul a fost salvat de membrii unei asociaţii din judeţul Galaţi care s-au deplasat aproape 400 de kilometri pentru a ajunge la el.

Câinele supravieţuitor se numeşte Bobiţă, are 10 ani şi, recent, a rămas singur pe lume după ce stăpânii lui au murit de bătrâneţe. În ultima perioadă, el a fost îngrijit de ruda foştilor stăpâni, o femeie de 66 de ani, din oraşul Galaţi, care mergea periodic în satul vasluian, aflat la 360 de kilometri. Femeia a ales această variantă deoarece vecinii din sat au refuzat să aibă grijă de câine.

Din cauza restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare, gălăţeanca nu a mai putut ajunge la câinele rămas singur într-o curte din Vaslui.

„Eu mergeam o dată la două săptămâni la el cu mâncare. Îi duceam un sac de bobiţe, 10 pâini, şi i le lăsam acolo. La plecare, avem amândoi lacrimi în ochi. Îi promiteam de fiecare dată că voi reveni la el cât pot de repede. Mi-am ţinut de fiecare dată promisiunea, însă, de aproape o lună, de când cu restricţiile de circulaţie, n-am mai putut ajunge la el. Am 66 de ani şi am voie să mă deplasez doar în intervalul 11.00-13.00 (...) Simţeam că mi-am lăsat copilul acolo. Avea un nod în gât, nu puteam să dorm la gândul că el stă acolo singur, fără mâncare şi apă”, a povestit Rodica Creţu.

Aflată în impas, femeia a cerut ajutorul unei fundaţii pentru protecţia animalelor din Galaţi. Reprezentanţii acesteia s-au deplasat în localitatea din judeţul Vaslui pentru a-l căuta pe Bobiţă. La o lună de la ultima vizită a ocrotitoarei sale, câinele a fost găsit deshidratat şi înfometat. Câinele a fost luat din gospodăria părăsită şi a fost transportat la Galaţi, în adăpostul asociaţiei.

„Ne-a sunat plângând, ne-a indicat comuna, satul, ne-a dat cheile de la poartă şi duşi am fost. Pe 8 aprilie se face o lună de când nu l-a mai văzut. Cele mai negre gânduri le-am avut pe drum, că am putea ajunge prea târziu. Dar n-a fost aşa. Răguşit, slăbit, aproape resemnat, Bobiţă ne-a lătrat şi a venit încet spre noi. Bucuria a fost de nedescris, încă pare un vis. Bobiţă e cu noi acum şi câte zile o avea, va fi protejat, hrănit şi îngrijit în marea casa a lui Lăbuş”, au anunţat reprezentanţii fundaţiei.

Femeia care a îngrijit câinele a primit veştile bune şi a promis că de îndată ce restricţiile de circulaţie vor fi ridicate, va merge la adăpost să-l viziteze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici